Igaz, hogy a cukor lebontása során keletkezik valamennyi alkohol?
Figyelt kérdés
2017. febr. 18. 17:33
1/4 anonim válasza:
nem.
De a kérdés egyáltalán nem pontos. A cukor száz féleképpen lebomolhat.
2/4 anonim válasza:
Igen, nem is kevés. Ez a pálinkafőzés alapelve. Ezért lehet bármely cukortartalmú termésből alkoholos italt főzni, pl. krumpliból vodkát vagy gabonából whisky-t (whiskyt a helyes leírás? Nem vagyok biztos) ugyanezen az elven. Ez a reakció játszódik le:
C6H12O6 --> 2 C2H5OH + 2 CO2
Persze a testben más reakciók játszódnak le, ott nem alkohollá erjed. Vicces lenne mondjuk, a 10 éves unokaöcsém egy kis csoki után megrészegedne :D
3/4 anonim válasza:
Emberben csak egy bizonyos betegség esetén. Gombáknál gyakrabban előfordul, így tudunk alkoholos italokat készíteni.
4/4 anonim válasza:
Persze egyel meg reggelire 5 kilot!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!