Futás után miért magas a pulzus?
Sziasztok!
Ha elmegyek futni bár most ez a 3. alkalom hogy voltam rá 1 órával megmértem a vérnyomásom. A vérnyomás jó 110/62 de a pulzusom még mindig 100 volt.
Miért nem megy le? Általában 70-80 között mozog mindig a pulzusom.
Intenzív testmozgás után teljesen természetes jelenség.
Hagyj a testednek időt a megnyugvásra.
Nyugalmi pulzus felső határát is 100 körülre saccolják, így még testmozgás nélkül lehetne rá azt mondani, hogy normális, főleg, hogy a jelenlegi nyugalmi pulzusod is 70-80, ami teljesen átlagos. (Pl én edzek, futok, a nyugalmi pulzusom 50-55 között van általában, intenzív mozgásra viszont 170 körülre is felmegy.
Másrészről viszont egy órával a futás után már nem szabadna ebből adódó pulzus emelkedésnek lenni. Mozgás után pár perccel elkezd rendeződni a pulzus, utána pedig teljesen visszaáll nyugalmira. Viszont ha mérés előtt közvetlen esetleg felálltál, mozogtál a szobában, amiatt pillanatnyilag lehet magasabb. Összefoglalva aggodalomra egyelőre okot nem ad.
Meg mindig 100 bar most dolgozok (hegesztek)
Neha ranezek ujjal lehet mar azert magas…
Nem szokott ennyi lenni. Csak 4 kmtert futottam pedig deleott.
Altalaban mindig a 70-80 de inkabb 70
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!