Alkohol elvonás meddig tart?
Az a helyzet, hogy elég kemény ivó voltam és november 20-án, immáron 1 hete úgy döntöttem h abbahagyom a rendszeres ivást.
Azt olvastam, hogy max. 2 hét után el kéne múlni minden elvonási tünetnek.
Valakinek van esetleg személyes tapasztalata?
Az első 4 nap kritikus volt, deliriumhoz hasonló tünetem nem igazán volt, de ilyen tünetek mint pl. a szorongás a mai napig fennáll.
Az első 4 napban többször volt pánikhoz hasonló tünetem, szinte egész nap szorongás, bizsergő érzés a fejben (szerintem ezt is a szorongás okozza) illetve magas vérnyomás.
A lényeg az, hogy szerintem a mindennapokat nehezítő mellékhatások/tünetek elmúltak, de az enyhe szorongás illetve a magasabb vérnyomás még mindig megvan.
Ezek mikor fognak elmúlni?
Hát kb 5-6 évig ittam, de úgy emlékszem elötte nem.
Meg amikor ittam, akkor sem.
Még az orvostársadalom sem javasolja a nagyivóknak az alkohol abbahagyását orvosi felügyelet nélkül.
Menj el egy orvoshoz, mert a meglévő tüneteidet orvosolni kell, még ha csak ideiglenesen is.
"Azt olvastam, hogy max. 2 hét után el kéne múlni minden elvonási tünetnek."
Ilyenekre ne adj, ez szervezetfüggő. A vérnyomást mindenképpen optimális értékre kellene levinni, ezzel ne nagyon várj.
Bocs a kérdésért, de menynit ittál azelőtt? Csak érdekel.
A kérdésedre egy válasz:
Szakembert keress föl. Nem ciki. Itt senki nem fogja megmondani, hogy ettől és ettől lehetnek ezek. Ez nem olyan.
Sziasztok!
Szerencsére minden problémám elmúlt.
Durván 2 hétig tartott a neheze és 1 hónap után már újra a réginek éreztem magam.
Egészséges életmódot élek és sportolni is elkezdtem.
Amúgy amikor a kérdést kiírtam utána elmentem a dokihoz, aki egyből nyugtatót írt fel, de nem szedtem be.
Remélem ez a normális állapot még sokáig ki fog tartani, persze ez rajtam múlik :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!