Alkohol csökkentést itthon hogyan tudnám biztonsággal kivitelezni?
Sziasztok,
már lassan 4 éve mindennap megiszom napi 95-100g alkoholt, ami 9 dl vörösbornak felel meg.
Szeretném egyelőre a mértékletesség szintjéig ( napi 30-40g alkohol ) lecsökkenteni, és utána teljesen elhagyni az italt.
Itthon biztonságosan keményebb elvonási tünetek nélkül kivitelezhető, ha hetente 1-2 dl-el ( 15-20g ) csökkentem az összmennyiséget folyamatosan?_
Köszönöm előre is a segítségeteket.
35/F
A mennyiségi csökkentés mindig is hülyeség volt/van/lesz.
Ha le akarsz szokni róla, akkor hagyd abba.
Volt olyan időszakom, mikor napi 4-12 cl Jack-et megittam. Kólával. Vagy egy éven keresztül.
Aztán diéta miatt elhagytam.
Az alkohol nem is érdekelt, de a kóla része nehéz volt.
Két hónapig ment a diéta.
Van, hogy mostanában is iszok egy héten keresztül. Aztán jön az éjszakás hét és olyankor nem iszok alkoholt.
Sosem részegségig, csak amennyi jólesik. De minimum 4 cl kerül a pohárba. Rááll már a kezem a mennyiségre.
Köszi a válaszod, 4-12 cl Jack azért már tisztességes.
A hirtelen elhagyás egyébként elvonási tünetet, delirium tremens is okozhat bizonyos esetekben, arra hajlamosabb embereknél. Nem szeretnék semmiképpen sem rizikózni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!