Alkohol csökkentést itthon hogyan tudnám biztonsággal kivitelezni?
Sziasztok,
már lassan 4 éve mindennap megiszom napi 95-100g alkoholt, ami 9 dl vörösbornak felel meg.
Szeretném egyelőre a mértékletesség szintjéig ( napi 30-40g alkohol ) lecsökkenteni, és utána teljesen elhagyni az italt.
Itthon biztonságosan keményebb elvonási tünetek nélkül kivitelezhető, ha hetente 1-2 dl-el ( 15-20g ) csökkentem az összmennyiséget folyamatosan?_
Köszönöm előre is a segítségeteket.
35/F
7-es, azt írtad:
"4 év/9 deci tuti hogy lesznek. Kézremegés és társai."
Éveken át (nem 4, hanem több) ittunk a párommal napi 2 vagy több liternyi bort.
Egyszer csak úgy éreztük, nem kell - és leálltunk.
Semmi remegés nem volt. Különösebb ingerültség sem. Oké, a meleg tea nagy ütemben fogyott egy darabig, de azután az is csökkent.
Mindenféle gyógyszer nélkül, még enyhe nyugtató sem volt.
A gyógyszereket nem véletlen kapnád.
A "betegséged" amúgy is pszichés eredetű. Lehet, hogy először azt kellene rendbe tenni.
És ahogy előttem írták, a tea nagyban segíthet.
Főleg a zöldtea.
Amellett, hogy nyugtat, még vízhajtó hatása is van. Gyorsabban tisztul a szervezeted.
A cigiről leszokóknak is ajánlják a teákat. Zöld, citromfű, borsmenta és egyebek.
Köszönöm az újabb válaszokat.
Addiktológusnál, mint már fentebb is írtam: voltam, de 5 féle gyógyszert írt ki, és nem mertem itthoni körülmények között bevállalni.
A zöld teát megpróbálom és a fokozatos csökkentést.
Arra gondoltam vezetnék egy naplót, és leírnám benne az az napi hangulatomat, változásokat a fokozatos csökkentés ideje alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!