Így milyen szintű függőség alakulna ki?
Ezt akartam írni én is. Aki mindennap iszik alkoholt, az tetszik, nem tetszik - alkoholista.
Így meg végképp azzá válsz, hogy minden reggel iszol azért, hogy erőt adjon a naphoz. Szánalmas.
Pont a napokban szakítottam az alkoholista pasimmal. 3-4 sörtől még jókedvű volt, "nem látszott rajta", de azután többet ivott, már átment agresszívba.
Ha fájt a gyomra, mert elcsapta, akkor is sört ivott, mert az rendbe rakja. Vagy ritkán pálinkát. Ha beteg volt forraltbort vagy mikróban melegített cukrozott bort.
Tudnám még ragozni, de sokszor nála is így kezdődött az agresszívá iszom magam folyamat: csak beverek egy sört, Cica, hogy mégjobban érezzem magamat. Aztán töltötte magába a többit...
Semmilyen pozitív változást nem tapasztalnál, ami egyértelműen a sörhöz köthető lenne.
Nem tudni előre, hogy mennyire szoknál rá, mivel a pszichés függöség nem ennyire gépszerű.
Fizikai függőség nem alakulhat ki, amíg csak napi egy sört iszol, de szorongást okozhat, ha a megszokott napszakban kimarad a "szokásos". Ez a szorongás szokta az alkoholfüggőt arra kényszeríteni, hogy deigenis igya meg.
Arra számíthatsz, hogy hamarosan "jó ötletnek" tűnik majd más napszakokban is sörözgetni, meg este/délután piálgatni, aztán ez majd vezet, ahová vezet. Legrosszabb esetben az történik, hogy a legtöbb (vagy minden) napon részegen mész majd aludni, és ezért valahány év múlva le akarsz majd állni, de akármit csinálsz, nem sikerül. Az csak a nagyon szerencsések kiváltsága, hogy több évnyi, nagyjából napi rendszerességű piálás után csak úgy akaraterővel leteszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!