Így milyen szintű függőség alakulna ki?
Figyelt kérdés
Eldöntöttem hogy minden nap reggelenként meg fogok inni egy doboz sört. Jó kis lendületet ad reggelre, és ennyi alkohol még az ártalmatlan dózison belül van, ráadásul még egészséges is. Ez igaz? Akkor is ha valóban minden nap minden reggelén innék egyet? Milyen pozitív változásokat tapasztalnék ha azt 10 évig csinálnám? Képzelem hogy ennyi idő alatt így is rászoknék, de mennyire? Ha egy alkalommal kihagynám, akkor mennyire kérné a szervezetem? Egyáltalán kialakulhat fizikai függőség? Ha igen akkor ilyen kicsi dózis mellet is lehetnek halálosak a elvonási tünetek? Ha nem akkor mire számíthatok a legrosszabb esetben? 18/F2021. júl. 13. 16:37
11/20 anonim válasza:
Leggnagyobb drog az alkohol,nem fogsz tudni leállni.
12/20 anonim válasza:
Egy sör nem káros, viszont egy idő után már két sör fog kellenei ugyanahoz a hatáshoz, aztán három, és eljutsz oda, hogy bort fogsz reggelente inni ami már káros. Függő nem leszel, de dependencia fog kialakulni nálad, ergo hiányozni fog az alkohol a reggeledből és, ha nem kapod meg rosszul érzed magad és ideges leszel. Szerintem nem éri meg lemenni ezen az úton. Az, hogy később függőleszel-e, fogsz-e este is inni vagy napközben már csak rajtad múlik.
13/20 A kérdező kommentje:
Ezekbe a válaszokba belegondolva valószínűleg az lesz hogy mivel a szokásos szorongós, depresszív hangulatot próbáltam a sörrel kompenzálni mert olcsó, lehetséges mivel megszoktam azt az egy sört ezért nem fogom érezni és ahhoz ez a szorongós érzésem elmúljon kettő fog kelleni. Nem biztos hogy továbblépném a dózist viszont nagyon szenvedni fogok az tuti és semmivel sem lesz jobb a hangulatom. Akkor már inkább csak hétvégente iszok egy sört. Egy hét szerintem elég hogy a szervezetem elfelejtse azt a sör adagot ezért nem valószínű hogy tovább fogok rajta lépni. Max akkor is lesz egy pszichés kísértés de annak ellen tudok majd állni.
2021. júl. 13. 18:39
14/20 A kérdező kommentje:
Egyébként valószínűleg bordeline zavaros vagyok és még egyéb zavarok is fennállnak mondjuk az antiszociális, de nyílván nem akarom diagnosztizálni magam, viszont néhány évvel ezelőtt egy pszichológus utalgatott rá hogy lesznek ilyen problémáim de akkor még nem múltam el 18 szóval nem jelentette ki biztosan. A családom jelenleg nem támogat pszichológus felkeresésében mert szerintük velük is ugyanúgy meg tudom beszélni a problémáimat. De szerintem csak benne vannak abban a körben akik szerint ciki a pszichológus. Nyílván nem mondják ki így, valószínű tudat alatt gondolják így.
2021. júl. 13. 18:47
15/20 anonim válasza:
Simán csak az agyat károsítja de a kérdés alapján nálad már mindegy :D
16/20 anonim válasza:
Diplomás, dolgozó, karrierista emberként is lehetsz szánalmas. 🤷♀️
17/20 A kérdező kommentje:
Senki se tökéletes, és ha az én tényleg szánalmas vagyok akkor bizonyára sokan mások is :D
2021. júl. 13. 19:04
18/20 anonim válasza:
Ez így van, sokan szánalmasak. ;)
19/20 A kérdező kommentje:
Kicsit jobban utána olvastam a témának és úgy tűnik valóban nem állja meg a helyét egészség és függőség szempontjából napi 1 egész doboz sör, szóval maximum 3 kortyot fogok belőle inni és lesznek napok amikor még ezt is hanyagolom.
2021. júl. 14. 22:09
20/20 anonim válasza:
Én ha reggel meginnék egy sört akkor nem lendületet adna a napnak hanem inkább visszafeküdnék aludni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!