Laborleletemen a vas tökéletes, a Ferritin tizszerese a megengedettnek. Tapasztalatok? Mire utalhat? A daganatokat olvastam, de mi lehet még?
Figyelt kérdés
2022. okt. 14. 12:19
11/21 A kérdező kommentje:
Köszi a kérdést. 65 éves nő vagyok / voltam :) /. A vas 23,5 . Közép érték. Ferritin 1288 . 120-ig jó. Szaturációt nem találtam, és CRP-t sem. A mammográfia meg van azóta, negativ. A tüdőröntgen szintén. Minimális meszesedés, és sziv nagyobbodás / elhanyagolható / . Jövő héten UH hasi magánban, mert fél éves várakozás van. Aztán labor ismétlés, egy hónapos.
2022. nov. 13. 09:50
13/21 NTBS válasza:
Az orvosod sem biztos még a diagnózisban. Legyél türelmes.
14/21 A kérdező kommentje:
December 15.-én lesz hasi UH. Nem fizetős, rendes TB.s.
2022. nov. 16. 19:28
15/21 anonim válasza:
Azóta nem sikerült rájönni? Hát ez a magyar egészségügy, én is hasonló cipőben járok, a legjobb amit tehetek, hogy olvasgatok és találgatok mi a bajom, mert ha orvos küldd valahová akkor kiderül, hogy nem az, és csak időt vesztek a várólisták miatt.
18/21 A kérdező kommentje:
Az összes létező vizsgálaton résztvettem, nincs semmi csillagom, még a csontsürüség is tökésetes ! A legutóbbi laboron sincs semmi kivetnivaló, kizárólag a ferritin a tizszeres érték !! Hát erről ennyit. A Lászlóban azt mondta a hematológus, hogy ez nem betegség, nekem ennyi, oszt jónapot ! Majd egy év mulva megnézzük :)
2023. júl. 8. 13:11
19/21 A kérdező kommentje:
Már nem nekem ennyi, hanem a ferritinem ennyi . :)
2023. júl. 8. 13:12
20/21 anonim válasza:
Ha nem hemokromatózis, akkor tényleg lehet, hogy a tiéd ennyi. A normálértékek számítási módjából természetesen adódik, hogy az EGÉSZSÉGES emberek 5%-a kiesik belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!