Laborleletemen a vas tökéletes, a Ferritin tizszerese a megengedettnek. Tapasztalatok? Mire utalhat? A daganatokat olvastam, de mi lehet még?
Figyelt kérdés
2022. okt. 14. 12:19
1/21 anonim válasza:
Minden daganat ami eltérés, nem tanultad meg a neten?
2/21 anonim válasza:
Miért diagnosztizálod magadat a neten????
Az orvos, aki a laborbeutalót adta, majd részletesen elmagyarázza a lelet eredményeket. MEg azt is, hogy mire utalhat.
Ne paranoiázz a netes hülyeségek alapján.
3/21 A kérdező kommentje:
Oké, de nincs türelmem megvárni az eredményt. Ez az előző labor volt, most az évi rendes jön kedden. Bocsi, hogy kérdeztem, de azt hittem, ez egy kérdezős oldal :(
2022. okt. 14. 12:40
4/21 anonim válasza:
3: jó. akkor nincs türelmed megvárni, és halálra krenkölöd magadat hipochonder módjára... Ez mire jó...????
5/21 anonim válasza:
Lehet valamilyen gyulladás, hemokromatózis - ha magas a transzferrin szaturáció, akkor az utóbbira tippelnék. Még nem hallottam olyanról, hogy egy tünetmentes egyén daganatát egy szál magas ferritin érték alapján fedezték volna fel, szóval szerintem nem kell aggódni.
6/21 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, hogy komolyan vetted a kérdésemet. Válaszod szuper hasznos :) Majd hét közepe után lesz meg a keddi eredmény. Megirom, ha nem zavarlak.
2022. okt. 14. 16:58
7/21 A kérdező kommentje:
Na megszületett a labor. Hát pontosan ugyan annyi a ferritin, mint fél éve. Tizszerese a megengedettnek. A házi dokim szerint most el kell kezdeni mindenféle kivizsgálást / a mai eü. helyzetben /. De most csak annyiban maradtunk, hogy egy mammográfiára menjek el, és egy tüdő röntgenre / nem szürésre, mert az kevés /. Nőgyogyászaton kb egy hónapja voltam, tiszta a citológia. Vastagbél tükrözésen sem régen voltam, laktózos lettem, azt vizsgálták ki annó. Ez a két vizsgálat is bele fog telni hónapokba időponttal is. Szerinted érdemes lenne maszekon megcsináltatni? A mellvizsgálatot a nőgyógyász is megejtette kézzel. Tüdőn valóban nem voltam vagy 7 éve. Köszönöm, ha elolvasod. 5/6-os.
2022. okt. 21. 12:05
8/21 anonim válasza:
Szia Kerdezo! Hogy vagy most? Mammografiat tudsz surgosen kerni! Szerintem tudorontgent is! Nem CT-t mondott a doki?
9/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm, semmi bajom. Jól vagyok. Nov 7-re van mamm. időpontom. Beutalóm pedig tüdő rontgenre / nem ct/. és felső léguti vizsgálatra. Hasu uh-m is van, csak időpont kell. Meg lesz hamar mind. De tényleg semmi bajom nincs.Azért persze nem vagyok nyugodt, de majd kiderül. Köszi az érdeklődést.
2022. nov. 4. 17:55
10/21 anonim válasza:
Hemokromatózis irányába nem vizsgálódnak?
Egyébként konkrétan mennyi az értéked? És milyen a vas, meg a transzferrin szaturáció? És a CRP? Önmagában egyetlen laborparamétert nem nagyon szokás értékelni, mert a dolgok összefüggenek. És még azt sem tudjuk, hány éves vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!