Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Nehezen felszakadó torokváladé...

Nehezen felszakadó torokváladék esetén segít ha "ütögetem" anyukám hátát? Nagyon szeretnék neki segíteni valahogy.

Figyelt kérdés
2010. szept. 25. 22:46
 1/5 anonim ***** válasza:
Akkor menj a patikába és vegyél ACC köptetőt recept nélkül.Ha agyonütögeted,akkor sem fog felszakadni gyógyszer nélkül.:-))
2010. szept. 25. 22:55
 2/5 anonim ***** válasza:
72%

Nekem már mondta orvos, hogy ha kopogtatva van a hát, az segíti a váladék könnyebb felköhögését.

Remélem voltatok már orvosnál.

2010. szept. 25. 22:56
 3/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! persze én se agyonütögeti gondoltam, csak arra amit a második válaszoló írt. Persze voltdokinál, csak neki ez állandóan visszatérő probléma, amikor köptetőt szed akkor nincs is gond, mert egy kis köhögéssel feljön a váladék, de amikor nem szedi, akkor csak nagy köhögés krákogással.....ezért gondoltam hogy valahogy segítenék neki, mert nagyon sajnálom.......
2010. szept. 26. 17:25
 4/5 anonim ***** válasza:
72%

Nekem a hagymatea segített. Persze attól is függ, mi okozza a váladékot. Ha pl. erős megfázás, akkor próbáljátok ki a hagymateát.

Végy 1 fej hagymát, és egészben tedd fel főni fél liter vízben. Főzd legalább fél óráig (az elfőtt vizet közben pótolni kell!), majd ha már iható hőmérsékletűre hűlt.

Vagy: Karamellizálj 2 evőkanál barnacuktot, öntsd fel fél liter vízzel, dobj bele 1 fel hagymát, és lassú tűzön főzd fél órát. A vizet közben pótolni kell!

2010. okt. 11. 15:40
 5/5 anonim ***** válasza:

Hársfa tea mézzel, amilyen melegen csak lehet kortyolgatni, napi 3-4x, 3dl-t egy alkalommal.

Ettől jobb nincs egy öreg doki tanácsa!

2010. okt. 11. 21:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!