Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Hogyan bírhatnám jobban a...

Hogyan bírhatnám jobban a hideget?

Figyelt kérdés

A meleggel semmilyen gondom nincs, sőt, amikor másoknak megmozdulni sincs kedve, én vígan bringázom 100 mérföld fölötti távokat a 35 fokban.

A hideget azonban annál kevésbé kedvelem. Földszinti téglalakásban élek, és annak ellenére, hogy alig harminc négyzetméter az egész, a téli honapokban rendre 130-140 ezer köbdeciméter gázt fogyasztok havonta, ami annak az egyenes következménye, hogy a lakást 23-24 Celsius fokra fűtöm fel.

Ennél kisebb hőmérséklet esetén nem érzem magam komfortosan, a reggeli órákban, amikor munkába megyek, pedig kifejezetten fázok.

Van valami módszer arra, hogy hozzászoktassam magam a hidegebb időhöz?

Nem tagadom, nyilván rezsispórolás okán lenne elsősorban szükséges.

2022. aug. 16. 10:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

6

Azt úgy írják, hogy fagyJunk meg.

2022. aug. 16. 13:44
 12/14 anonim ***** válasza:

8-as tök jót írt. Hidegben egészséges aludni. Én sok éven keresztül úgy aludtam, hogy kb. 19-20 fok volt (max.) a szobában és nagyon betakaróztam. Az egész lakásban mindenhol lecsavartam a konvektorokat tökig éjszakára. Gyerekeknél is.

Meggyőződésem, hogy azért van télen annyi náthás-köhögős-megfázós-influenzás betegség, mert rengeteg helyen 22-23 fokban alszanak éjjel ÉS nappal 24-25 fokot is csinálnak esetleg.

Na most mi ezt nem engedhettük meg maguknak soha, földszinti, szélső lakásban lakunk, nyílászáról 100 évesek. Tényleg hideg van. És nem szoktunk télen betegek lenni.

2022. aug. 16. 13:48
 13/14 anonim ***** válasza:
Melyik országban kell készülni a rezsicsökkentésre, ahol mérföldben mérik a távolságot?
2022. aug. 16. 21:19
 14/14 anonim ***** válasza:
Én ugyanígy vagyok, csak a meleggel. 28 fokot már kánikulaként élem meg és minden bajom van, ha ilyenkor ki kell mozdulnom. 30 fok felett pedig szabályosan rosszul vagyok. Ha valakinek erre van tippje, azt megköszönném, ha megosztaná velem.
2022. aug. 17. 08:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!