A D vitamin hiány milyen tüneteket okozhat ?
-szorongás
-depresszió
-idegessèg
-állando félelem
-fáradtság
Ezek a tüneteim .
És D vitamin illetve vas hiányom van a labor szerint.
Hát nyilván neked más miatt.
Nem mindenki ugyanaz miatt szorong, vagy ideges.
Nekem például a vasam jó,pedig annak is ilyen tünetei vannak
A vashiány nagyon komoly dolgokat tud okozni. Nálam a legalacsonyabb szint 3.0 volt 80-as hemoglobinnal, de akkor már állandóan pánikrohamaim voltak, elsötétült minden, gondolkodni sem tudtam, szédültem, öngyilkos akartam lenni. Akkor már a vastartalékom is majdnem a nullán volt.
A vas szállítja az oxigént a vérbe. Ha kevés a vas és a hemoglobin, nem kap a szervezet elegendő oxigént, így nem képes megfelelően funkcionálni, és mindenféle problémát okoz. Amikor „csak" alacsony volt a vasam, akkor is minden bajom volt, az általad leírtakat is beleértve.
Mennyi a vasad, hemoglobinod, vastartalékod?
Mitől kevés a vasad? Írtak fel vastablettát?
Az okot kellene megszüntetni, különben a tartalékok csak egyre fogynak és egyre rosszabbul leszel.
A D vitamin hiánya is okozhat depressziót, fáradékonyságot, gyakrabban kapsz el mindenféle betegségeket, az immunrendszer gyengül, csontritkulás, izomgörcsök, gyorsan romló fogak, pajzsmirigy problémák, szívinfarktus léphetnek fel.
Nekem napi 4000 NE-t ajánlott a fogorvosom, akkor is, ha napos időszakok vannak, mert sok embernek szinte a nullán volt a D vitamin szintje nyáron mérve. Nem érti senki, hogy miért, mindenesetre már nem tud a bőrön keresztül felszívódni a D úgy, mint régen.
Igazából nem is vitamin, hanem egy hormonszerű anyag, ami a napfény hatására termelődik.
Szedem azóta a vasat ami helyre állt, valószínű ez ilyen egyszerű alacsony értek volt ,6 azt hiszem.
midnen érték jó a tegnapi labor szerint.D vitamint is cseppekben szedem azóta.
B12 hiány is kiderült közben arra kapok szurit .
De nem javul sajnos semmi.
Mert közben más betegség is kiderült.
Te javulsz a pótlás hatására ?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!