Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Szorongásos depresszióval...

Szorongásos depresszióval hogyan motiváljam magam a sportra?

Figyelt kérdés
Szorongásos depressziót állapítottak meg nálam egy családi trauma miatt. Emiatt a trauma miatt nagyon lecsúsztam, inni kezdtem, a munkám odalett, az albérletem odalett, a kapcsolataim eltávolodtak. Minden lehető eszközzel igyekszem ebből kijönni, azóta leszoktam az alkoholról, kimásztam a munkanélküliségből és új lakásom, majd párkapcsolatom is lett - mindennek már lassan 4 éve. Tehát a jelenlegi helyzet szerint jól kellene lennem, de egyre többször veszem észre magamon, hogy kedvetlen vagyok, szomorú vagyok ok nélkül. Sok helyen olvastam, hallottam arról, hogy a sport sokat segíthet. Viszont a trauma előtt sem voltam egy sportos ember (bár sovány vagyok, mégse nagyon mozdulok meg, a home office meg csak tetézi ezt). Minden nap eldöntöm, hogy másnap lemegyek futni vagy elmegyek úszni, de rendszerint egyik sem valósul meg. Ki hogyan motiválja magát arra, hogy sportoljon? Esetleg ha van itt olyan, aki depresszió javítására sportol, az tudna tanácsot adni? Tudom, hogy emeljem meg a fenekem és csináljam, de néha még a mindennapos munkám elvégzése is nehezen megy. Köszönöm a segítséget!
2022. ápr. 26. 10:49
 1/6 anonim válasza:
Akaraterő!
2022. ápr. 26. 11:13
 2/6 A kérdező kommentje:
Rendben, és ehhez tudsz tanácsod adni, hogy hogyan érjem el az akaraterőt a sporthoz? Sokmindent elértem már akaraterővel, de a sport valahogy nem megy. Te hogy csinálod? Mi motivál?
2022. ápr. 26. 11:19
 3/6 anonim válasza:
Semmi,az,hogy muszáj megcsinálni,mint minden szart ebben a qrva életben.Na,hogy tetszik?
2022. ápr. 26. 11:21
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Engem például az motivál, hogy sajnos az egészségem miatt muszáj sportolnom. Ugyanis nekem már konkrét bajaim is lettek az ülő életmódból (ülőmunka). Elkezdeni nehéz. Fokozatosan nekem jobban megy, amikro nagyon nincs kedvem hozzá. Pl. csak 10 percet felmegyek az ellipszistrénerre (vettem otthonra, amikor bejött a járvány), benyomok valami jó kis zenét, aztán 10 percnél mondom, na még 5 percet... Aztán eljutok oda, hogy jólesik, és alig várom, amikor a munkám elvégzése után megmozdulhatok.
2022. ápr. 26. 11:29
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Mostanra értettem meg, hogy bizonyos embereknek a mozgás óriási eufóriát okoz (a kisebb gyerekem ilyen pl.). Ez nem tudom, milyen gyakori, de nekem tuti nincs ilyen. :) Alsó tagozattól gimi végéig kötelező volt heti egy gyógysztorna és heti két úszás. Utáltam, mint a sz.rt. Azóta alig mozogtam rendszeres jelleggel. Az nagyon sokat segíthet, ha olyan sportot keresel és találsz, amit szeretsz. Nekem pl. a jóga és a tánc ilyen. Másoknak a futás. Szerintem sok embernek megint nem mindegy, hogy egyéni sportot űz vagy csoportosat. Nekem sokat jelentett a táncnál, hogy másokkal együtt csinálhatom. Jógázni itthon jógáztam (könyvből), de egyszer-kétszer csoportban voltam és sokkal jobb volt. (Csak aztán nem tudtam elmenni eü-i problémák miatt.) Szerintem megint el fogok kezdeni járni valamelyikre. (Egyébként a tánc annyira jó, hogy 1-2 perc után jelentősen jobb kedvű lesz az ember. Számít, hogy úszásnál és futásnál pl. hallgathatsz zenét, de az csak egy kísérő. Viszont a táncnál az adja az egész alapját.)
2022. ápr. 26. 12:17
 6/6 A kérdező kommentje:
Sziasztok, köszönöm 4 és 5, lehet, hogy a zene lesz a kulcs! Azzal még a munka is jobban szokott menni, remélem, a mozgást is könnyebb lesz vele behozni és rendszeresíteni :) Nagyon köszönöm! A sportválasztósdi is jó ötlet, lehet, hogy még nem találtam meg azt, amit szívesen csinálnék...
2022. ápr. 26. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!