Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Kitudok majd gyogyulni ebbol...

Kitudok majd gyogyulni ebbol a szorongasos, depis sulis eletbol, vagy megeri a valtas?

Figyelt kérdés

16 eves vagyok,masodikos gimnazista egy gyori iskolaban. emelt oraszamban tanulom a nyelveket,szeretem az iskolat.viszont az emberekkel mar nem nagyon jovok ki sajna...a barataim is,akikben 100%ig megbiztam,azok szurtak hatba a legjobban,es tesznek mindennap tonkre a lenezo tekinteteikkel,es hogy megalazo sztorikat meselnek rolam az osztalytarsaimnak,igy hat ok se nagyon birnak,mivel a volt barataimat nagyon csipik,engem meg szinte kb majdnem mindenki levegonek nez... Ez nagyon bant,de valahogy nem tudok ebbol kiszabadulni. Konkretan a csalodasom utan napi szinten sirok suliba,depreszios vagyok,nem merek odamenni haverkodni az osztalytarsaimhoz,mert felek,hogy hulyen fognak ram nezni,plane ezek utan...mindig ilyen szegyenerzetet erzek amikor az osztalytarsaimmal vagyok,totalis luzernek erzem magam,nem merek megnyilni,ha mondok vmit levegonek neznek,max akkornem ha panikrohamaim miatt elkezdek bogni a hirtelensegbol..

Na de a lenyeg,hogy hogy tudnam ezt a szorongast,felelmet es alavetettseget legyozni suliba? Tudom h egy hatarozott,okos,magabiztos celtudatos lany vagyok,ez iskolan kivul meg is mutatkozik,de suliba valahogy nem erzem ezt az onbizalmat,mert ez a sok flegma nagykepu tekintetu ember valahogy nem tudja kivaltani ezt belolem..:/

Suli valtassal meg ket gond van. Az elso,hogy nagyon szeretem az osztalyfonokomet,nala jobbat szerintem nem is kaphattam volna sosem. :) masodjara, 5eves tagozaton tanulom a nemetet,es mivel masodikos kilencedikes vagyok,igy par tantargybol mar nyilvan 10.es anyagot veszek,es ha elmennek,nem szeretnem mar ujra tanulni ugyanazt az anyagot.. Tehat most kellene ezt megoldanom itt ebbe a helyzetbe,csak eloszor onbizalom utan,fogalmam sincs,hogy hogyan lepjek ra a kovetkezo lepesre mert annyira ragorcsolok,na meg ez a folytonos rosszkedv el is veszi a kedvemet az egesztol..:/

Otletek?

Nem akarom a 3evet elszenvedni...olyan akarok lenni suliba is mint sulin kivul, nyitott,vicces,beszedes lany!! Itt suliba kb az ellentete vagyok.. :/

2016. febr. 11. 22:39
 1/8 A kérdező kommentje:
Raadasul oviba is kestem egy evet, tehat ha elmennek akkor az igazi kilencedikesek kb. legalabb 1-2evvel fiatalabbak,az meg milyen mar..
2016. febr. 11. 22:42
 2/8 anonim ***** válasza:

16 évesen minden lány bőg, csokit eszik csipsszel és kovászos uborkával. Hormonok. Én és mindig bőgtem mindenen.

Ne aggódj! Koncentrálj a tanulásra, jól választottál. A barátaidat pedig iskolán kívül keresd, járj el, keress hobbit, sportolj, ismerkedj máshol. Ez egy ilyen időszak. :)

2016. febr. 11. 23:01
 3/8 anonim ***** válasza:

Tanuljál jól, sportolj, a sport kiszellőzteti az agyat, nem csak a fizikumnak tesz jót, de a lelki állóképességet is erősíti.

Haverkodj lazán, de ne teregesd ki rögtön mélyebb érzelmeidet, bizalmas dolgaidat másoknak, mert az emberek mindenütt mindenki kipofáznak a háta mögött. Ha elfogadod, hogy ilyen az élet, akkor nem fognak nagy csalódások érni. Akiket csak havernak tartok, azoktól még nem lepődnék meg szemét húzásokon sem, ha érdekeink gyökeresen ütköznének.

2016. febr. 11. 23:05
 4/8 anonim válasza:
A barátaid szúrnak hátba? Akkor ők nem a barátaid, és soha nem is voltak azok! Ne ők nézzenek át rajtad, hanem Te! Találkoztál már ugatós kutyával? Ha átnézel rajta, és nem foglalkozol vele, nem fog megtámadni. Viszont ha látja rajta félelmet, még jobban ugat, esetleg támad. Ugyanez van az embereknél is. Írj össze 5-6 mondatot, azt tanuld meg, és ezeket ismételgesd ezeknek az embereknek, majd fordíts nekik hátat. (Pl. nem érdekel a véleményed, nem érdekel, mit gondolsz rólam...) 16 évesen még rengeteg módod, alkalmad van, hogy ismerkedj új emberekkel. Ha céltudatos vagy, nem foglalkozol más véleményével. Járd a magad útját, jó úton vagy, hidd el! És ne hagyd, hogy egy lehúzó közeg magával rántson. Ne süllyedj le az ő szintjükre, maradj felül. Ha nyitott, vicces, beszédes lány vagy alapvetően, ezt máshol kamatoztasd. Sok sikert!
2016. febr. 12. 09:53
 5/8 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen az okos valaszokat :) igazabol jarok sportolni,tancolok,es kondizok es ott mindig tudok beszelgetesbe elegyedni barkivel,szoval nincs azzal baj.csak valahogy az osztalyba ezt nem tudom megvalositani,pedig nagyon jo lenne :/ csak az a baj, hogy sok ott az olyan ember,aki a faradtsagot nem veszi arra,hogy szoba alljon velem..pedig nem kulonbek,csak nagyszajuak meg nagykepuek mert apuci anyuci kinyalja a segguket,meg vannak ugye olyanok akik meg ilyen felszinesek, hogy csak az erdek diktalja oket tudjatok..szoval nehez ilyenekkel meglenni
2016. febr. 13. 14:03
 6/8 A kérdező kommentje:
Mert az ilyen tipusu emberekre pont hogy allergias vagyok!!
2016. febr. 13. 14:04
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha meg van a sulin kívül is bőven életed, akkor ne akarjál pont az osztálytársaiddal haverkodni.

Amíg másnak játsszák az agyukat addig ne is foglalkozz velük, ez ne keltsen benned feleslegesen indulatokat. Ha kóstolgatni kezd valaki, akkor is elég azzal elhajtani hogy "húzzál el, nem vagyok rád kíváncsi", ne akard elmondani neki, hogy Te őt milyennek látod.

2016. febr. 13. 19:52
 8/8 anonim válasza:
7-es válasszal nagyon egyetértek!!! Ne magyarázkodj, csak nézz át rajtuk. Meglásd, nem fogják érteni, mi történt veled, és abbahagyják egy idő után a piszkálódást. És ott van a többi közösség, ahova jársz. Feléjük nyissál. Sok sikert, én szurkolok neked!! :)
2016. febr. 14. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!