Felkelhetetle kérdése:
Igaz, hogy a forróságtól a vitaminok nem működnek olyan effektíven, mint pl szobahőmérsékleten?
Figyelt kérdés
Hallottam valahol:
pl ha a citromot beletesszük a forró teába(kb 80-100 fok), akkor a C vitamin nem váltja ki olyan jól a hatását.
Ne kövezzetek meg, tudom, hogy nem vagyok semennyire se otthon ebben a témában, csak ezt valahol hallottam és bennem maradt. Erre amúgy más vitaminforrások esetében is kíváncsi vagyok a Citrom-C vitamint csak példaként hoztam. Tudom, hogy mindegyik vitaminnak más a tulajdonsága, általánoságban lennék erre kíváncsi. :)
2022. jan. 23. 21:44
1/2 anonim válasza:
Legtöbb vitamin hőre nem érzékeny, tehát főzelékekben és egyéb főt/sült ételekben is megtartják jótékony hatásukat. Tudomásom szerint egyedül hőre érzékeny a C vitamin, mert egyszerűen elbomlik. Ezért tanácsolják, hogy ne a frissen főtt teát citromozzuk, hanem csak akkor, ha az kb. 60 -65 C-fokra (iható hőmérséklet) meghűlt.
2/2 A kérdező kommentje:
1 Akkor nem volt akkora hülyeség, köszi szépen. :)
2022. jan. 24. 10:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!