Mennyi az egészséges szobahőmérséklet alváskor?
Nekem is az egész családom ilyen fázós, 22-24 °C-ra fűtenek még éjszaka is. Én 20 fölött alig tudok elaludni, egy szál gatyában folyik rólam a víz. De nap közben sem nagyon bírom, ha 20°C fölött van a hőmérséklet. Nekem egy melegebb tavaszi nap is szinte szenvedés, én olyankor már légkondit kapcsolok, ha tehetem. Télen meg nyitott ablaknál alszom, és elzárom a radiátort.
Egyébként orvosi statisztikák szerint tényleg 16-20 °C között az ideális. Alváshoz alacsonyabb hőmérsékletet igényel a testünk, úgy hatékonyabb a pihenés, regenerálódás.
Akkor gyertek hozzám aludni. Nálam a szobába nincs melegebb 19 foknál. Ha este nem fűtőm be a szobát az elektromos hősugárzóval megfagyok. A reggelt már nem is említem, amikor arra kelek fel, hogy fáj a torkom és tüsszögök....
Panel lakás, központi fűtés, földszint.
Irigylem azokat, amik a meleg miatt szenvednek és 0-ra van állítva a radiátor.
Mi még ilyenkor télen is (bukóra)nyitott ablaknál alszunk, miközben a fűtés minimálisra van állítva a hálószobában. Ennek eredményképen még télen sincs 13-16 foknál melegebb a hálószobában.
Nagyon jó és szerintem egészséges ilyen friss levegőn aludni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!