Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Hogyan kaphatnék kárpótlást...

Hogyan kaphatnék kárpótlást hanyag orvosi ellátás miatt?

Figyelt kérdés
Ez egy hosszú történet.Eleve úgy indult, hogy kabarét csináltak a betegségemből. (vesetumor) Az első vizsgálaton, amikor kiderült, hogy ilyenem van, a vizsgáló személy azt mondta nekem, hogy ez nem komoly, nem kell félni. Én ennek megfelelően viselkedtem. Nagyon sok egészségügyi problémám van/volt, ezért rendszeresen jártam vizsgálatokra. Mígnem a neurológus teljesen kiakadt a vesémet érintő betegség miatt. Na jól van, gondoltam, akkor erre fordítom a legtöbb figyelmem. Hát azt már nem részletezném, hogy ezek után milyen, és mennyi teljesen tortúrának tettek ki. A lényeg, hogy valami teljesen felesleges volt, és valamit szánt szándékkal úgy alakítottak, hogy bajom legyen belőle. Pl vesebiopszia után leültettek az általános betegeknek szánt székekre, és arra biztattak, hogy egyek, igyak, nehogy rosszul legyek, stb... Aki legalább annyira belemerült a dolgokba, mint én, az tudja, hogy ez teljesen ellentmond még a magyar protokollnak is. De mégis volt képük megtenni velem. Amúgy évek óta szórakoznak velem, azt hiszik, hogy annyira hülye vagyok, hogy nem veszem észre. Azóta megműtöttek. Kivágtak belőlem egy tumort, amely minden egyes képalkotó vizsgálaton ugyanakkora volt. Erre az orvos a kórházi jelentésben, minden vizsgálatnál plusz egy centit írt a tumor növekedésre, miközben a képalkotó vizsgálatok szerint az semmit nem változott a méretét tekintve. Hát ez mindegy is, azt már nem mondom el, hogy biopszián mit műveltek, mert azt méh én se tudom elhinni. Szóval nekem nagyon úgy tűnik, hogy a magyar orvoslás arra van kihegyezve, hogy mihamarabb dögöljön meg aki beteg. Siralmas, és szánalmas, amit az orvosok csinálnak "gyógyítás" címszó alatt, de amíg élek, én ezt az eljárást nem szeretném annyiban hagyni. Ha veled is történt hasonló rossz tapasztalat ezügybem, kérlek jelezd, valamint mondd el azt, hogy te mit tennél ebben az esetben.
2021. nov. 18. 12:16
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
fordulhatsz első lépésben a helyi (kórházi) betegjogi képviselőhöz
2021. nov. 18. 12:20
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Legtöbb emberrel így bánnak sajnos.

Tenni nem igen lehet semmit. Próbálkozhatsz a betegjogi képviselővel.

Ombudsmannal, meg ügyvéddel.

Viszont mindent bizonyítanod kell tudni.

Ha nincs kézzel fogható bizonyítékod, ami egészségügyben elég nehéz megoldani akkor elhajtanak.

2021. nov. 18. 12:29
 3/16 anonim ***** válasza:

Ha tényleges sérelmek értek téged, amit bizonyítani is tudsz, akkor a betegjogi képviselőhöz kell fordulnod. Másban nem tudunk segíteni, mert egy kicsit ilyen nesze semmi fogd meg jól ez a történet: semmi konkrétum sőt, még direkt le is írod, hogy "nem részletezném", "szórakoznak velem", "azt már nem mondom el". Úgy nehéz segíteni, ha egy ilyen hosszú leírásba pont a lényeget nem sikerült megfogalmazni.

Abban viszont biztosan tévedsz, hogy összeesküdtek volna ellened és nem, általában az orvosok segítő szándékkal vannak ott. Nyilván mindenhol vannak kontárok, pont úgy, mint a tanárok, ügyvédek, villanyszerelők vagy bolti eladók között is. De attól, hogy volt néhány bolti eladó, aki bunkó volt, még nem jelenti azt, hogy csak bunkók mennek annak nyilván.

Az világos, hogy az eü-ben nagyon komoly gondok vannak. Ennek a megoldása viszont nem az, hogy név és arc nélkül megvitatjuk, hogy kit milyen sérelem ért, hanem kivonulunk az utcára és jobb ellátást követelünk. Évtizedek óta pont ugyanazok a gondok vannak, mégis az egyetlen szitu, amiért a magyar ember képes volt kimenni, az a 300 forintos vizitdíj volt. Hogy van egy rendkívül súlyos szakember hiány, ami miatt adott esetben olyan munkát sóznak a nővérre, amihez nincs kompetenciája, vagy fogorvost állítanak oda a lélegeztető géphez, ez nem új információ. Szintúgy köztudott, hogy milyen eszméletlen várólista van, ami nyilván nem reális és nem is szabadna így lennie. Hogy adott esetben 70 pluszos orvosok dolgoznak, ami márcsak abból a szempontból sem helyes, hogy ennyi idősen sem a tapintása, sem a reflexe nem olyan az embernek, meg nyilván a kompetenciája is erősen kérdéses egy ilyen öregembernek, hiszen természetesen az aktuálisan használt műszerek és technikák még gondolatban sem voltak akkor, amikor ő orvoslás címszó alatt egyetemre járt, és azért nem kell azt hinni, hogy ezek a továbbképzések komoly következménnyel járnak ,ha valaki nem vesz rajtuk részt, vagy nem figyel eléggé.

Ebből adódóan nem is nagyon értem ,hogy min lepődsz meg, welcome to the magyar eü!

Egyébként a neurológus nem tudom mit okoskodott bele a veseproblémádba, ő utoljára akkor tanult belgyógyászatot (azon belül nephrológiát), és onkológiát, amikor hallgató volt. Kevesebb köze van hozzá, mint egy fogorvosnak a szemészethez, még sem kérdeznéd meg sosem a fogorvosodat, hogy milyen műtéttel lehetne helyrehozni a szaruhártya sérülésed.

Szóval: kicsit próbáld meg részletezni, hogy mi történt.

2021. nov. 18. 12:39
 4/16 anonim ***** válasza:
Utolsonak igaza van. Ennek a sztorinak kb se fule, se farka.
2021. nov. 18. 13:16
 5/16 A kérdező kommentje:
Ez tényleg egy hosszú történet, ezért tényleg nem tudom részletezni. Abban viszont teljesen biztos vagyok, hogy információkat cserélnek rólam, és ezek alapján "ítélkeznek". Amivel alapvetően nem lenne baj, ha az előző orvos helyesen mérné fel a dolgokat. Egyszer, amikor nagyon rosszul voltam, mentőt hívtam, sajnos... Aztán megpróbáltak mindenféle felesleges vizsgálatnak alávetni, köztük olyannak is, ami egyértelműen ártalmas számomra. Amire én kézzel-lábbal tiltakoztam. Aztán pár nap múlva, amikor szakorvoshoz mentem kontrolvizsgálatra, és eredménytelennek bizonyult a terápia amit felírt, egyből azzal a lehetőséggel indított, amitől én féltem, és minden erőmmel tiltakoztam. És amikora látta ezt rajtam, röhögés tört ki rajta. Na most komolyan. Tényleg el kell tűrni, hogy az orvosok kísérleti alanya, játékszere legyek? Az, hogy bunkó az orvos, az messze nem érdekel, de az, hogy felesleges, és szerintem szakszerűtlen vizsgálati eljárásokat alkalmaznak rajtam, az több a soknál.
2021. nov. 18. 13:20
 6/16 anonim ***** válasza:
65%
Bocs, de ugy, hogy semmi konkretumot nem irsz, csak szimplan kicsit paranoid szemelyisegnek tunsz.
2021. nov. 18. 13:25
 7/16 A kérdező kommentje:
Ha nem hiszed, hogy így mennek a dolgok, akkor jó neked, maradjon továbbra is ilyen az életed. Olyanokkal szeretnék információt cserélni, akik hasonló cipőben járnak/jártak. Ja, amúgy csak a te kedvedért beszedem a nevenincs gyógyszert, amit felírtak a nem létező pszichiátrián ahol sosem jártam. Persze, semmi konkrétumot nem írtam. De nem tudom mire gondolsz, világosíts fel, hogy mi a konkrétum ebben az esetben. Az miért nem elég, hogy az orvosi protokollnak nem megfelelő, valamint értelmetlen, és szinte szadista dolgoknak vetettek alá, amelyek szerintem sehogy sem összeegyeztethetők a normál orvoslással.
2021. nov. 18. 13:39
 8/16 anonim ***** válasza:
82%

"Az miért nem elég, hogy az orvosi prokolloknak nem megfelelő, valamint értelmetlen, szinte szadista dolgoknak vetettek alá"

Azért, mert ez részletek nélkül csak pustán vádaskodás.

Állításod szerint az orvosok nem szakszerűen jártak el, nem tartották be a protokollokat, direkt megkínoztak stb.

Ez így, annak leírása nélkül, hogy pontosan milyen problémával miket csináltak veled RÁGALMAZÁS.

2021. nov. 18. 13:44
 9/16 anonim ***** válasza:

" beszedem a nevenincs gyógyszert, amit felírtak a nem létező pszichiátrián ahol sosem jártam. "

Ajjaj, van itt baj a toronyban...

2021. nov. 18. 13:48
 10/16 anonim ***** válasza:
65%

"Aztán megpróbáltak mindenféle felesleges vizsgálatnak alávetni, köztük olyannak is, ami egyértelműen ártalmas számomra."

Te orvos vagy, hogy felül tudod bírálni a valódi orvosok által előírt vizsgálatokat...????

2021. nov. 18. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!