Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mi pontosan az alvásparalízis?...

Mi pontosan az alvásparalízis?Kinek volt már és milyen ?

Figyelt kérdés

Hallottam róla egy két dolgot pl hogy látnak valakit. De gondolom ez nem valóság ? Mégis mi pontosan ez?

Esetleg sztorik kinek mi volt? Nagyon kiváncsi vagyok.

Illetve ez mitől van?

2021. szept. 21. 23:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
ez nem ezotéria kategória
2021. szept. 21. 23:30
 2/13 A kérdező kommentje:
Akkor mi ???
2021. szept. 21. 23:35
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Semmi köze az ezotériához. De egy olyan állapot, amikor az agyad már leblokkolta a tested az alváshoz, de valami miatt nem aludtál el, és így nincs irányításod a tested felett, de gondolkozni tudsz. Tehát beszélni, mozdulni, semmit nem tudsz. Baromi ijesztő. Felébredéskor/alvás előtt lehet, és általában pár percig tart.
2021. szept. 22. 00:19
 4/13 A kérdező kommentje:
És mi az a rész hogy látnak valamit vagy valakit ? Majd a moderátor gondolom át helyezi
2021. szept. 22. 00:22
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Lehetséges közben hallucinálni. (Mivel alvás és ébrenlét között ragadtál, így az álmod kivetülhet a valóságba.)
2021. szept. 22. 00:25
 6/13 A kérdező kommentje:
És ez mitől van ? Bárkinél elő fordul ? Mindegy milyen pózban vagy ? Pl én csak hason fekve tudok aludni sehogy máshogy.
2021. szept. 22. 00:32
 7/13 anonim ***** válasza:
Èn nem hallucinációnak mondanám, hanem inkább olyan félig álomnak. Vagyis nem tudsz mozogni, a félig alvó agyad meg ezt úgy magyarázza meg neked, hogy mert egy démon ül a mellkasodon, és az nem enged. Vagy mert le vagy kötözve.
2021. szept. 22. 00:33
 8/13 anonim ***** válasza:

6-os, nem tud róla a tudomány sokat, igazából csak annyit, amit ide már leírtunk, meg hogy általában (vagyis nem mindig) háton fekve fordul elő, és ha épp stresszesebb vagy egy az időszakban,akkor hajlamosabb vagy rá, mint olyankor, amikor minden harmonikus az életedben.

Ja, meg még annyi, hogy tényleg nagyon ijesztő, de ha épp életedben először tapasztalod, és hallottál már erről a jelenségről, és ráadásul eszedbe is jut abban a pillanatban, akkor állítólag nem pánikolsz.

Nekem még nem volt ilyen, de öcsém kamaszkorában rendszeresen erre panaszkodott, volt úgy, hogy az éjszaka közepén rontott be a szobámba, és mászott be mellém az ágyba, hogy már megint ez volt, és ő annyira parázik. Úgy, hogy én lány vagyok, én voltam 17, ő meg 15, szóval képzelheted, hogy tényleg mennyire félhetett, ha átjött hozzám. Aztán valahol olvastam erről, elmondtam neki, ő is utánaolvasott, aztán utána már nem pánikolt.

2021. szept. 22. 00:41
 9/13 A kérdező kommentje:
Uristen . Remélem velem ilyen sosem lesz mert meghalok egyből
2021. szept. 22. 00:42
 10/13 A kérdező kommentje:
Olvastam egy két dolgot és mindig ezt a hanyatt fekvést mondják. Én soha nem alszok el úgy . Csak hason tudok. Remélem ez számít
2021. szept. 22. 00:43
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!