Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mitől lehet bélgörcsöm,...

Mitől lehet bélgörcsöm, miután ebédelek?

Figyelt kérdés

Kb 1.5 éve elkezdtem szenvedni attól, hogy főleg ebéd után (első nagy étkezés ), hatalmas szélroham jön rám, meg fel is püffedek, morog, fáj a gyomrom. Ilyenkor kell egy jó 1.5 óra, hogy elmúljon, utána már nem jön elő, csak másnap megint pont ebéd után..

Reggelire zabot fogyasztok, de amikor műzlit ettem, akkor is ez volt, lehet hogy glutén érzékeny lennék?

Próbáltam már, hogy lassan eszek, nem iszok kávét stb, de ugyan úgy fennáll a probléma.

Gyanakodtam arra, hogy hirtelen laktózérzékeny lettem volna, pár napig nem ittam tejet, ugyan úgy fennállt a probléma.

Viszonylag egészségesen étkezek, nem iszok üdítőket, szedek vitaminokat (ezeket is teszteltem már, hogy nem-e ezek okozzák), elkezdtem kefírt is inni probiotikumok végett, de semmi. Már kezdek valami komolyra gyanakodni...

Sportolok rendszeresen, napi 2L folyadékpótlás mindig megvan 75kg testsúly mellé. Nincs székrekedésem.

ma 12:30
 1/2 anonim ***** válasza:
Jó eséllyel valami ételallergia/intolerancia szerintem, érdemes lehet ezen a vonalon elindulni
ma 12:37
 2/2 A kérdező kommentje:

Valószínű, csak azt nem értem, hogy miért pont ebéd után?

Pl nem bírja valaki a tejet, elfogyasztja, majd kis idő múlva már érzi is a hatását.

Én meg kb bármit megeszek és semmi.

ma 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!