Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Nátha lappangási ideje nálatok...

Nátha lappangási ideje nálatok hogy alakul?

Figyelt kérdés

2021. jún. 23. 15:05
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Igen, fertőző betegségeknél vagy nőként az olyan napokon. Nagyon ritkán soron kívül is, de az csak amikor elég nagy fordulat van az élethelyzetemben vagy hasonló mértékű stressz esetén.

Általában elég nagy ajakherpesz, de legutóbb csak egy egész kicsi volt.

2021. jún. 23. 16:22
 22/29 A kérdező kommentje:
Jó a neo citran de pl engem elálmosít pl nem tudom hogy Veled ez hogy van?
2021. jún. 23. 16:24
 23/29 anonim ***** válasza:

Nagyon jókat alszom tőle. :D

Sajnos muszáj valami, ami enyhíti az orrnyálkahártya duzzanatát, a váladékképződést, különben nálam nagyon eldurvul.

2021. jún. 23. 16:27
 24/29 A kérdező kommentje:
Orrcsepp? Rhinopray plus nekem bejött
2021. jún. 23. 16:31
 25/29 anonim ***** válasza:

Önmagában nem segít, főleg a túlzott váladéktermelődésen.

Egy túlzott és emiatt kontraproduktív immunválasz eredménye lehet a brutális orrfolyás, aminek bizonyos elemeit elnyomja a paracetamol vagy a nem-szteroid gyulladáscsökkentő és így, mivel nincs a brutál váladékmennyiség, amin a másodlagos fertőződést okozó baktériumok szaporodnának, pont, hogy gyorsabban gyógyul az ember. Legalábbis én ezt így képzelem.

2021. jún. 23. 16:35
 26/29 A kérdező kommentje:
Paracetamolról nekem is jó a véleményem. És használ is, napközben nem szeretek gyógyszerezni, mert pont én is percenként fújom az orrom. Napi 200 zsepi kell, de ilyenkor azt érzem, hogy tisztulok is, ürülök kifelé, bár lehet beképzelem. Estére mindenképp használok vmi tünetenyhítő szert, mert aludni kell, főleg ha másnap megyek dolgozni is. Torokcukorka torkomra, ha ügyfelezem és tudjak folyamatosan beszélni.
2021. jún. 23. 16:39
 27/29 anonim ***** válasza:

Egyetértek.

Bár én reggel is megkockáztatom a paracetamolt, hátha nem alszom el.

2021. jún. 23. 16:48
 28/29 A kérdező kommentje:
Még annyi csak: Náthásan Te hogyan alszol el? Nyáron is szoktál megfázni? Azt én is megfigyeltem, hogy bárhogy öltözködjek sál sapka csizma stb, ha egy náthással találkozom hideg párás időben pl buszon mellém ül, akkor elkapom.
2021. jún. 23. 16:59
 29/29 anonim ***** válasza:

Nem a hidegtől leszel náthás, hidd el. :)

Nyáron a szabadban vagyunk, ablakok nyitva, más is kevésbé náthás, ezért ritkán kapom el. Azért előfordult már.

2021. jún. 23. 17:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!