Allergiás vagyok, de nem nagyon szokott előjönni. Viszont ha csak éppen hogy elkezdek megfázni, akkor jönnek a tünetek: könnyezés, szájpadlás viszket, tüsszögés...
Ha időben elkapom, akkor még azelőtt ki tudom kúrálni magam, mielőtt elkezdődne :)
Őszintén, igen. Mondjuk mindenki más is.
Ha lázas vagyok, vagy nem bírok felkelni sem (2-3 éve dolgozom, még nem volt rá példa) akkor otthon maradok.
Nem tudom, mennyi a lappangási ideje, mert nem tudom, hol fertőződöm meg.
Ha időben elkapom, akkor 4-6 nal enyhe torokfájás, gátolt orrlégzés, tüsszögés, esetleg nagyon pici hőemelkedés.
Ha nem kapom el időben és kialakul maga az igazi nátha, akkor minimum 1,5-2-3 hét, mire az utolsó tünetek is elmúlnak, de ha már taknyolok, akkor gyakran alakul ki antibiotikumot igénylő hurutos köhögés.
Lekopogom, manapság a paracetamollal időben elkapott fél-egy hetes kezdemények szoktak inkább előfordulni. Ezek viszont rosszabb esetben akár havonta, amikor közösségben vagyok (tehát irodai bejárás van, nincs maszkozás stb).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!