Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Nátha lappangási ideje nálatok...

Nátha lappangási ideje nálatok hogy alakul?

Figyelt kérdés

2021. jún. 23. 15:05
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
9-es és te náthásan bejársz dolgozni?
2021. jún. 23. 15:26
 12/29 anonim ***** válasza:

10

Bevallom, eddig igen.

Sőt, első munkahelyemen több évig dolgoztam, ott kis irodában voltunk sokan és nem volt gépi szellőztetés.

Mindenki bejárt náthásan és a legtöbb nátha körbe is járt köztünk.

Amúgy fun fact, a legkevésbé egészségesen élő kollégák kapták el a legkevesebbszer, illetve náluk volt enyhébb vagy rövidebb. Az egészségesebben élők nemhogy mindent elkaptak, hanem sokszor ők vitték be.

2021. jún. 23. 15:33
 13/29 A kérdező kommentje:
Mintha magamat olvasnám. Kis iroda, szellőztetés nélkül, ha valaki náthás lett, azt mindig mindenki elkapta tőle. És kb egy hét leforgása alatt mindenki náthás lett az irodába. És igen a legegészségesebb kezdte mindig. Én dohányosként pedig a legtovább tartottam magam, csak egy hét után kezdtem én is szipogni... Te mennyi idős vagy? Mennyire akadályoz a munkában egy nátha?
2021. jún. 23. 15:41
 14/29 A kérdező kommentje:
7-es Mennyire akadályoz a munkában amikor náthás vagy?
2021. jún. 23. 15:42
 15/29 anonim ***** válasza:

28, nő.

Szinte sohase okoz levertséget, fáradtságot a fertőzés, akkor se, ha komolyabb. Ugyanolyan fitt, éber vagyok. Alapvetően brutál erősen folyna az orrom, de ezen segít a NeoCitrán. Így majdnem ugyanolyan náthásan, mint anélkül.

Amúgy fontosnak tartom az egészséges életmódot és igyekszem is követni, csak az immunerősítésben, mint olyanban "nem hiszek".

Tényleg mi, az egészségesebben élők kezdtük a leghamarabb, nálunk tartott a legtovább és akik össze-vissza étkeztek, full vitaminhiányosan, nem sportoltak semmit, esetleg felesleg is volt rajtuk, kapták el a legkevesebbszer és voltak jobban gyógyszer nélkül, mint mi gyógyszerrel.

2021. jún. 23. 15:46
 16/29 A kérdező kommentje:
15-ös nem tudom amúgy miért van. Általában Te hol fázol meg leggyakrabban?
2021. jún. 23. 15:51
 17/29 anonim ***** válasza:

16

Ahol elkapok valamit.

A hidegtől nem lehet megbetegedni. Jó, maximum ha valaki szélsőségesen átfázik vagy nem tudom.

Én kirívóan nem bírom a meleget, otthon magamra tárom az ablakot télen, hűtöm a hálószobát lefekvés előtt, nyáron nem veszem észre, hogy feljebb kellene venni a légkondit, csak az fura, hogy a vécére kimenve miért esik jól a meleg, kimegyek télen a futár elé pólóban, locsolni (pl a lépcsőházban teleltett növényekhez) pólóban. Érdekes, ezen műveletek után semmi bajom.

Sőt, voltam itthon, mert 2 suliban tanultam és közben nem siettem el a munkakeresést, mert családtagot ápoltam, mert covid és home office, ez alatt semmi bajom nem volt, ha fáztam akkor sem. Na jó, félévente még így is. Ha közösségben vagyok, akkor maximum 2 hónap van totál nátha nélkül, de annak már örülök.

Nem a hidegtől leszünk betegek, hanem attól, hogy ősztől zárt helyen vagyunk mindannyian, ahol a zárt ablakok, fülledt levegő miatt terjed minden. Ráadásul a szabadban is könnyebben fertőzőképesek maradnak a vírusok.

Viszont az, hogy 25 fokra van fűtve a lakások többsége és sok munkahely is, az tuti full egészségtelen a szervezet számára, eltolja a hőérzetet, becsapja a szervezetet, hideget szeretők számára szenvedés.

Ha nincs teljesen igazam és a hideg is közrejátszik a nátha kialakulásában, akkor az azért lehet, mert a konkrétan nyári hőmérsékletű lakásból kilépve sokkot kap a nyálkahártya.

Meg azt se értik az emberek, hogy az, hogy a vastag műszálas függöny mögött bukóra nyitott ablak maximum viccnek elegendő, nem arra, hogy egészséges levegő legyen odabent.

2021. jún. 23. 16:01
 18/29 A kérdező kommentje:
Úgy értettem, hogy ha Te is náthás ember közelében vagy egész nap akkor tutira elkapod tőle. Mert én is elvagyok egymagamban, viszont ha kánikulában közelít hozzám egy náthás ügyfél tudom, hogy nagy valószínűséggel elkapom tőle.
2021. jún. 23. 16:07
 19/29 anonim ***** válasza:

Ja-ja-ja.

Őszintén szólva igen, valaki tőlem 10 méterre tüsszent, elkapom.

Érdekes, ha emberek között vagyok, tényleg havonta-kéthavonta nátha, évente párszor ajakherpesz, DE tünetmentesen voltam bárányhimlős, sohase voltam influenzás (legalábbis annak a jellemző tüneteit sohase éreztem még), hányós-hasmenős életemben kétszer, akkor is irtó enyhén szerencsére.

A reflux miatt vannak hurutos tüneteim, mondanám, hogy emiatt vagyok fogékony a náthára és annak szövődményeire is (alapból irritált, nonstop kicsit gyulladt nyálkahártya). Ez így is lehet.

De tényleg nem ritka az ajakherpesz sem.

2021. jún. 23. 16:14
 20/29 A kérdező kommentje:
Nekem is csak akkor jön elő a herpesz amikor náthás leszek, de előbb nátha aztán olyan 3.4 napon jön a herpesz. Neked teljesen kijön ilyenkor?
2021. jún. 23. 16:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!