10
Bevallom, eddig igen.
Sőt, első munkahelyemen több évig dolgoztam, ott kis irodában voltunk sokan és nem volt gépi szellőztetés.
Mindenki bejárt náthásan és a legtöbb nátha körbe is járt köztünk.
Amúgy fun fact, a legkevésbé egészségesen élő kollégák kapták el a legkevesebbszer, illetve náluk volt enyhébb vagy rövidebb. Az egészségesebben élők nemhogy mindent elkaptak, hanem sokszor ők vitték be.
28, nő.
Szinte sohase okoz levertséget, fáradtságot a fertőzés, akkor se, ha komolyabb. Ugyanolyan fitt, éber vagyok. Alapvetően brutál erősen folyna az orrom, de ezen segít a NeoCitrán. Így majdnem ugyanolyan náthásan, mint anélkül.
Amúgy fontosnak tartom az egészséges életmódot és igyekszem is követni, csak az immunerősítésben, mint olyanban "nem hiszek".
Tényleg mi, az egészségesebben élők kezdtük a leghamarabb, nálunk tartott a legtovább és akik össze-vissza étkeztek, full vitaminhiányosan, nem sportoltak semmit, esetleg felesleg is volt rajtuk, kapták el a legkevesebbszer és voltak jobban gyógyszer nélkül, mint mi gyógyszerrel.
16
Ahol elkapok valamit.
A hidegtől nem lehet megbetegedni. Jó, maximum ha valaki szélsőségesen átfázik vagy nem tudom.
Én kirívóan nem bírom a meleget, otthon magamra tárom az ablakot télen, hűtöm a hálószobát lefekvés előtt, nyáron nem veszem észre, hogy feljebb kellene venni a légkondit, csak az fura, hogy a vécére kimenve miért esik jól a meleg, kimegyek télen a futár elé pólóban, locsolni (pl a lépcsőházban teleltett növényekhez) pólóban. Érdekes, ezen műveletek után semmi bajom.
Sőt, voltam itthon, mert 2 suliban tanultam és közben nem siettem el a munkakeresést, mert családtagot ápoltam, mert covid és home office, ez alatt semmi bajom nem volt, ha fáztam akkor sem. Na jó, félévente még így is. Ha közösségben vagyok, akkor maximum 2 hónap van totál nátha nélkül, de annak már örülök.
Nem a hidegtől leszünk betegek, hanem attól, hogy ősztől zárt helyen vagyunk mindannyian, ahol a zárt ablakok, fülledt levegő miatt terjed minden. Ráadásul a szabadban is könnyebben fertőzőképesek maradnak a vírusok.
Viszont az, hogy 25 fokra van fűtve a lakások többsége és sok munkahely is, az tuti full egészségtelen a szervezet számára, eltolja a hőérzetet, becsapja a szervezetet, hideget szeretők számára szenvedés.
Ha nincs teljesen igazam és a hideg is közrejátszik a nátha kialakulásában, akkor az azért lehet, mert a konkrétan nyári hőmérsékletű lakásból kilépve sokkot kap a nyálkahártya.
Meg azt se értik az emberek, hogy az, hogy a vastag műszálas függöny mögött bukóra nyitott ablak maximum viccnek elegendő, nem arra, hogy egészséges levegő legyen odabent.
Ja-ja-ja.
Őszintén szólva igen, valaki tőlem 10 méterre tüsszent, elkapom.
Érdekes, ha emberek között vagyok, tényleg havonta-kéthavonta nátha, évente párszor ajakherpesz, DE tünetmentesen voltam bárányhimlős, sohase voltam influenzás (legalábbis annak a jellemző tüneteit sohase éreztem még), hányós-hasmenős életemben kétszer, akkor is irtó enyhén szerencsére.
A reflux miatt vannak hurutos tüneteim, mondanám, hogy emiatt vagyok fogékony a náthára és annak szövődményeire is (alapból irritált, nonstop kicsit gyulladt nyálkahártya). Ez így is lehet.
De tényleg nem ritka az ajakherpesz sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!