Ilyen laboreredményekkel milyen étrend/életmód javasolt?
A minap voltam laborvizsgálaton és sajnos elég rosszak lettek az eredményeim. A háziorvosom csak annyit mondott, hogy diétáznom kell. A májam elég rossz állapotban van, pedig évente 2x, ha iszom alkoholt. Viszont azt bevallom, hogy nagyon egészségtelenül étkezek és emellett még keveset is mozgok. Munkám is irodai munka, így napi 8 órát ülök, hazamegyek és otthon pedig folytatom az ülést. Szóval eléggé a szervezetem ellen vagyok, amin most szeretnék változtatni.
Ezek alapján az értékek alapján milyen diétát javasolnátok nekem? Amit nagyon sokat fogyasztok az a pizza, kakaóscsiga és chipsek meg szénsavas üdítők. Tudnátok segíteni egy olyan étrend kialakításában, amit betartva csökkenthetőek lennének ezek az értékek? Meg kellene határozni, hogy mit ehetek reggelire/tízóraira, ebédre, délután valamit ehetek-e egyáltalán? És mit ehetek vacsorára.
Előre is köszönöm a segítséget!
Ezek az értékek csillagozottak:
Glükóz: 6,2 (optimális: 3,9 - 5,5 )
Húgysav: 471 (optimális: 218-459)
CK: 299 (optimális: - 171)
LDH: 271 (optimális: 125 - 220)
GOT: 65 (optimális: 18 - 54)
GPT: 125 (optimális: 18-78)
GGT: 90 (optimális: 12 - 62)
Triglicerid: 2,37 (optimális: 0,65 - 1,85)
Koleszterin 6,0 (optimális: - 5,2)
CRP: 5,4 (optimális: 0,1 - 5,0)
Lymphocyta: 47,6% (optimális: 19 - 41)
MCHC: 36 (optimális: 33 - 35)
11
Sok sikert,nem könnyű az éledmód váltás,de mindenképp megéri. Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!