Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Történt már ájulás veled vagy...

Történt már ájulás veled vagy valaki mással a környezetedben?

Figyelt kérdés

És azt lehet tudni, h. mi volt a kiváltó ok?

Meleg? Vérnyomás? Vércukor?

Esetleg vmi betegség vagy baleset miatt?

21L

2021. máj. 4. 14:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Igen! Szegény nagymamámra a szívbajt hoztam, gyerekkoromban történt, épp a főúton mentünk át ketten, mikor egyik pillanatról a másikra összerogytam, ott az autók előtt - szerencsére normálisak voltak, emlékszem az egyik sofőr ki is szállt segíteni, de pár másodperc fekvés után magamhoz tértem, és kutya bajom se volt.

Azóta se ismétlődött meg, szerintem simán a forróság volt az oka - nyáron történt.

2021. máj. 4. 15:32
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer reggeli és víz nélkül indultam el otthonról, majd futottam a busz után, ami tömve volt, így állnom kellett, én pedig azt gondoltam bírom, és nem kértem segítséget. Amikor le akartam szállni, akkor ájultam el.

Egyszer reggeli éhgyomri vérvétel után majdnem. Adtak szőlőcukrot, és nem kellett mozognom, így végül nem vesztettem el az eszméletem.

Egyszer pedig a saját vérző lábam látványától. Nem volt súlyos a seb, nem is éreztem semmit, de sok volt a vér.

Az első kettő a vércukor miatt lehetett.

2021. máj. 4. 17:01
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekkoromban egy forró nyári napon egész nap kint játszottunk a napon, aztán amikor bementünk a hűvös házba filmet nézni, akkor kezdtem érezni, hogy fáj a fejem. Panaszkodtam is, de senkit nem érdekelt. A következő, amire emlékszem, hogy a másik szobában ébredtem fel az ágyban, miközben a homlokomat borogatták valami vizes ronggyal. Valószínűleg napszúrás miatt ájulhattam el. A vicces az egészben, hogy amikor magamhoz tértem, már semmi bajom nem volt, kiugrottam az ágyból, a rokonok meg sápítoztak, hogy feküdjek vissza. Előtte meg hiába panaszkodtam a fejfájásra, az senkit nem érdekelt, az ájulástól viszont megijedtek. :)
2021. máj. 4. 22:12
 14/14 anonim ***** válasza:
75%

Nagyon idős vagyok, de eddig sejtelmem sem volt, hogy ennyire hat valakire a vérvétel vagy a hőség. Én egyikre sem vagyok érzékeny, ezért nem is tartottam fontosnak, hogy ezzel törődjek.

Viszont van két nagyon szomorú emlékem, amikor mellettem ájult el valaki.

Édesapám hazajött a háborúból. A szomszéd faluból eljött hozzánk egy asszony és édesapámtól érdeklődött a fia felől, mert tudta, hogy együtt harcoltak. Édesapám megmondta, hogy az ő fia mellette vesztette el az életét...

Egy szempillantás alatt az anya összerogyott, édesapám alkalmazott nála mesterséges lélegeztetést, erre nemsokára jobban lett.

A másik alkalom tavasszal egy temetésen történt, amikor a feleégem nagyanyját temettük. Az akkor 10-éves fiam szólt, hogy rosszul van, elfehéredett, elvezettem oldalra, lefektettem a temető füvére, ahol rövidesen jobban lett. Nem ájult el, de majdnem, ui. nagyon szerette a dédmamáját.

2021. máj. 11. 10:54
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!