Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Hogyan előzzem meg a derékfájá...

Hogyan előzzem meg a derékfájást, gerincsérvet?

Figyelt kérdés

Van olyan szolgálatom, amikor több mint 8 órát vezetek egyhuzamban. Sajnos a keleti országrészben (meg máshol is) siralmas a pálya állapota, erre rátesz az elavult járműpark. Attól félek, tönkremegy a derekam, próbáltam 2 állomásközt állva vezetni, de ez nem tartható végig.

Esetleg itthon milyen gerinctornákat végezhetnék?

2021. márc. 5. 14:32
 1/2 anonim ***** válasza:

Csókimóki kérd át magad flirt fordába! :D

Van olyan kolléga aki a stokin vezet végig, ő úgy érzi magát jobban, hogy együtt repül a géppel :DDDD

Igazi praktikák nincsenek szerintem. Mindenkinek más a testfelépítése... van akit 35-40 évesen ledob a szili a hátáról, van akinek meg jót tesz a rázás...

Én masszőrhöz jártam. Kiderült, hogy nem is a gerincemmel volt probléma - nem volt sérvem - hanem a gerinc melletti és a derékban lévő izomzat merevedett, görcsölt be kőkeményre és ez húzta feszítette azt ami a környékén van - többek között a gerincet is. Gyakorlatilag állandóan befeszített derékkal ül az ember egész nap és hát úgymaradnak az izmok.

Illetve még azt javasolta, hogy fosassam meg magam alaposan, mert a belekben felgyülemlett bélsár ami a helytelen, rendszertelen étkezések miatt ott van, amiatt a belek is befeszülnek, görcsölnek.

Tényleg segített! Igaz néha sírtam, mert a 90 kilós nő a könyökének csúcsával teljes testsúlyával nyomkodta szét a csapágygolyó keménységű izomcsomókat, de kb mint a rongybaba úgy jöttem el tőle. 10-12 alkalom után már semmi bajom nem volt. Közben ittam a mályva teát ami dolgozott a belekben. Ezt nem ajánlom szolgálat előtt!! :DDDD (vagy vigyél magaddal egy diszperzites vödröt!)

A felvigyázós fosóskávé nem jó erre a célra! A koffein dehidratál és elviszi a belekből is a folyadékot és csak a száraz cucc marad ott ami nem tud kiürülni!

ha iszol 1 kávét igyál 3-4 deci vizet is utána! És fontos a folyadékpótlás hogy a belekben legyen elég folyadék ami lazítja a székletet és persze a rostbevitel is fontos!

Mutatott pár gyakorlatot is a masszőrnéni, de ezeket megtalálod a youtubeon is. fittneslabda, meg súlyzó, meggumikötél ilyesmikkel kell gyakorolni.

Mégegy dolog: a huzat! Amikor melegebb idő van és nem érzed a huzatot akkor is védekezni kell ellene! Nagyon könnyen megfázhatnak a derékban, hátban az izmok és emiatt is fájhatnak!

2021. márc. 5. 16:00
 2/2 anonim ***** válasza:
Magánvasúthoz átigazolás?
2021. márc. 7. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!