Altatóval is 4-5 óra alvás után felébredem, hogyan orvosolhatnám ezt?
Sziasztok,
2013 óta pánikbetegségre most már napi 4 és fél szem 0.25mg-os frontint szedek. Lassan két hete nem tudok 4 óráknál többet aludni, és 3 napja felírt a háziorvosom egy enyhe altatót, zopiklon hatóanyagú, Somnol 7.5mg-ot. Altatóval is ugyanúgy kipattan a szemem 4-5 óra alvás után és utána csak forgolódva tudok talán pár percekre bealudni, ilyenkor olyan mintha álmodnék, de egyszerre éber is vagyok.
Ha hosszabb távon, még hetekig így menne ez a 4-5 óra alvás lehetne belőle komolyabb egészségi gondom? 6 éves párkapcsolatomnak lett vége 2 hete, azóta van ez az alvászavarom. :(
Segítsetek, kérlek benneteket.
35/F
Azt vettem még észre, hogy napok óta remeg a nyelvem a számban, és mikor éjjel megébredek, különösebben érzem ezt a remegő nyelv érzést. :(
Tudom, hogy a Frontin sem kevés.
Mondjuk ha még hetekig így 4-5 órát aludnék már abból is lehet nagyon gond a testi egészségre nézve? Mert mentálisan semmi gondom, ugyanúgy tudok dolgozni, mint régebben 8 óra alvásokkal.
Toleranciába kerültél, gratulálok! Ez azt jelenti, hogy hozzászoktál a nyugtatóhoz, így az már elvesztette a hatását. Erre altatót szedni olyan, mintha a pálinkára innál még egy vodkát is. A függőség nem vicc, kérj orvosi segítséget. Általában emelni szokták a dózist, ez átmenetileg segíthet. De ehhez is hozzá fogsz szokni, és akkor újra emelni kell. Nincs felsô határ.
A leszokás az macerásabb, de hosszú távon megéri. Sok sikert!
egy volt altató, nyugtató függő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!