Egy okosóra segítene rájönni miért kelek fel többször ékszakánként?
Kb. 10 éves koromra tudol visszaemlékezni alvás terén, de azóta egyhuzamban nem aludtam végig éjszakát csak talán nagyon ritkán. Legalább 2x, de mostanában 3x,4x is felébredek. Utána elmegyem wcre, de nem igazán pisilek sokat. Inkább csak zavar, ha érzem kicsit is kell,utána tudok visszaaludni. Urulógus szerint prosztata oké.
Most új munkahelyem van, jelenleg oktatás 3. napja jön. Nagyon tetszik a munka/munkahely eddig. Itt végre jól érzem magam. De nem értem miért alszom akkor szarul. Hallottam, hogy az okosórák, karkötők monitorozzák az alvást talán látszódna vmi.
Annyi látszódna, hogy felébredtél... és hogy x percig ébren voltál. Ennyi, és nem több.
Azt, hogy MIÉRT voltál ébren, azt orvossal kellene megbeszélni, és kivizsgálni, mert n agyon sok - akár lelki, akár fizikai - oka lehet.
Ahhoz nem kell óra, hogy érezzem mennyi időt nem aludtam. Ha lemegy ez a covid, utána elnézek egy dokihoz.
Amúgy ha a 8 órát összehozom, megszakításokkal is kipihentnek érzem magam.
Okosóra, amit ilyen szempontból pontosnak tartanak, 30 ezer felett van és azt is csak aktigráf szempontjából tartják pontosnak. Azt, hogy miért ébredtél fel, nem feltétlenül mutatná ki, te meg kidobtál egy csomó pénzt, csak erre...
Háziorvosnak számolj be tüneteidről, kérj beutalót egy hozzád közeli alváscentrumba, hogy alvásvizsgálaton kiderüljön problémád. Itt találsz információkat:
Sajnos okos óra nem tud ebben segíteni, mint a többiek is mondták.
Amit tudsz csinálni (amíg nem tudsz elmenni orvoshoz), az az, hogy kísérletezel. Tarts egy naplót, ahol leírod és megfigyeled a dolgokat, és mindig csak egy dolgot változtass meg 2-3 napig minimum és nézd, hogyan hat rád.
Ilyen dolgokra gondolok, hogy: mit eszel vacsorára? Mikor iszol vizet utoljára? Alvás előtt mennyivel teszed le a kék-fényes elektronikus dolgokat? Próbálj meditálni. Stb stb
És mindegyiknél figyeld meg, hogy hogyan érzed magad, mennyiszer ébredtél fel, milyen gyorsan aludtál el és keltél fel stb
Nem tudom, hogy segíteni fog-e, de lehet, hogy találsz valamit, ami befolyásolja az alvásodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!