A szívelégtelenség és a szívbillentyűelégtelenség ugyanaz?
És akkor már azt is megkérdem, hogy 25 évesen van oka felni valakinek az infarktustól ha szivbillentyuelegtelensege van? (mitralis prolapszus)
Csak mert szokott lenni hogy fáj, nyom a mellkhason és nyilallik a bal kezem, illetve az ujjaim :(
Mit ertessz rendszeres alatt? Napi szinten naponta tobbszor is? En igy vagyok es azt sem tudom, hogy ez normalis-e? De lehet az is hogy most ez a sok hulye front meg minden meg jobban megzavar :(((
Probalom enis elviselni es nem figyelni ra, de ahogy te is irod ez szornyen nehez :(((
Nekem is egyutt jelentkezett panikrohammal. :( Szerintem nem csak kepzelodes. A betablokkolo nekem se jon be... Errol ennyit.
Aztan meg meg az idegesitett fel mikor azt mondta a doki hogy ne figyeljek ra ha fura dolgokat erzek a mellkhasomban. Hat hogy lehet arra nem oda figyelni??? Na de mind1 lessz valahogy.
Hát igen, nekem is mindegyik ezt mondta, biztos még nem éreztek ilyet , vagy nem tudom...
Mielőtt kiderült, hogy m. prolapszusom van sokkal jobban voltam, azóta minden összejött, már totál hipochonder vagyok... :((
Azért remélem egyszer elmúlik!!!
Nálam évekkel ezelött diagnosztizálták a mitralis prolapsust.A legtöbb embernél ez panaszmentes,de sajnos én is azok közé tartozom,akik szenvednek tőle.Mellkasi nyomásérzés,szúrás,fulladás.Ezek nagyon ijesztő tünetek,így sok esetben elkerülhetetlen,hogy pánikbetegség társuljon hozzá...Így mikor jön egy szorító érzés,kalapáló össze-vissza szívverés annyira megijedek,hogy a stressztől elzsibbad a bal karom,erősen verejtékezem,halálfélelem lesz úrrá rajtam!Szerencsére az orvosom nagyon türelmes,és elmagyarázta,hogy ezek a tünetek sajnos jelen vannak,de meg kell tanulni együtt élni velük.Ahogy telnek az évek a tünetek enyhűlni fognak,mert az ember öregszik,meszesedik,így az erek,billentyűk is,ezáltal már nem lesz olyan renyhe,és a kellemetlen,félelmetes dolgok szinte teljesen megszűnnek majd.Ez is egy remény...,de remélem azért,hogy még azelött feltalálnak az orvostudosók valamit,amivel nem kell szenvednünk öregkorunkig!:)
Addig is próbáljunk pozitív gondolkodással átvészelni!!!!!
Meghalni nem fogunk,infarktust nem kapunk ha egészségesen élünk,nem dohányzunk,nem zsírban tocsogót eszünk.25 évesen meg pláne nem.
Szóval kitartást neked!Még annyit,a frontok,légnyomásváltozások,magas páratartalom nem a legjobb nekünk,most én is nagyon rosszul érzem magam,szorít a mellkasom,ha lefekszem olyan erőteljesen ver a szívem,hogy szinte hánynom kell tőle...,de csak túlélem...!
Én írtam a hosszú választ!Gratulálok a picihez!És hidd el nem fogsz meghalni!!!Én is pánikos vagyok,és megígértettem:) a dokinőmmel,hogy tuti nem halok meg...:)
De ő a legnagyobb tanú rá,hogy megmaradunk,mert neki is megvan ez a betegsége..mitralis prolapsusos és kardiológus.
Szóval ne parázzunk mindig ezen,nekem is két lányom van,értük élnem kell és átvészelni ezt a sajnos félelmetes vmit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!