Mit jelentenek ezek? Az ekg papiromon ezeket irja:Old anteroseptal MI,possibile inferior Miocardis ischemia.St deppression. Doki azt mondja minden ok. Tényleg?
Figyelt kérdés
2020. dec. 14. 12:52
1/9 anonim válasza:
Nem tudom, hogy pontosan mit jelent, a doki nyilván ért hozzá, de olyan, mintha koszorúérszűkület lehetőségéről is szólna. Mennyi idős vagy?
2/9 anonim válasza:
Ezt jelenti: régi anteroseptalis myocardialis infarktus (vagyis a szív elülső izomzatát, és a kamrai sövényt is érintő, korábban lezajlott szívinfaktus). Inferior myoacardialis iscahemia felmerül (tehát EKG alapján felmerül benne, hogy nem jó a hátulsó/alsó fal vérellátása). ST deprsszió = ez egy szakkifejezés arra, hogyha az EKG-n az úgynevezett ST szakasz lejjebb van a kelleténél, ez utalhat oxigénhiányos állapotra. Nem tudom, ezek ismert dolgok voltak-e korábban, ha igen, akkor az, hogy minden oké jelentheti azt, hogy nincs változás az előzőekhez képest. Ha nem volt ismert, akkor viszont egyáltalán nem oké-
3/9 A kérdező kommentje:
40 eves
Ma reggel voltam belgyógyásznál,ott készítettek ekg-ét.
Legjobban a "Old anteroseptal MI" aggaszt.
Az nem valami régebbi infarktus???
2020. dec. 14. 13:11
4/9 anonim válasza:
Semmilyen szívpanaszod nincs vagy nem volt? Nem mindegy, hogy 40 éves, túlsúlyos, dohányzó férfiról vagy 40 éves, sportos nőröl van szó...
5/9 A kérdező kommentje:
Magas vernyomasom van és soron kívüli extraszisztolé.
Kicsit túlsúlyos férfi.
Hat most nagyon ideges lettem.miert mondta hogy minden ok?
2020. dec. 14. 13:20
6/9 A kérdező kommentje:
3 hete voltam szivorvosnal,de az azt mondta minden ok.
Most egy belgyógyász készített többek között ekg-t is és ő is azt mondta minden ok.
De hát az ekg papíron mást mutat....
2020. dec. 14. 13:31
7/9 anonim válasza:
Jaaaa ez magán az ekg csíkon van? Az ekg gépek ,,analizálják", a görbét, de legtöbbször nagy hülyeséget írnak ki. Az a fontos, hogy az orvos mit írt a papírra.
8/9 A kérdező kommentje:
Igen ,az ekg csikra van írva.
A frászt hozza rám.
De már látom az elég pontatlan diagnózis ...
2020. dec. 14. 20:57
9/9 manly válasza:
ISZB-helyi vérellátási zavar a szívben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!