Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Valakinek ismerős ez a szituác...

Valakinek ismerős ez a szituáció? Ti keresztül mentetek ezen? Hogyan győztétek le ezt a félelmet?

Figyelt kérdés

Alsós korom óta bántottak az iskolában hol azért mert picit duci voltam aztán amikor lefogytam akkor azért aztán sokat voltam beteg és volt, hogy suliba se tudtam menni mert a kórházba voltam így eléggé egyedül maradtam és nem lettek barátaim! Felsőbe is folytatódott főleg amikor megjelentek a pattanások az arcomon azt mondták fertőző vagyok és senki ne beszéljen velem! Egy lány volt aki ott volt mellettem de aztán mivel nagyon sokan bántottak sulit váltottam mert a sok nyugtatótól nagyon rosszul lettem! Ott senkise bántott és jól érzetem magam és kedves volt az osztály! (De csak 8 év elején mentem oda szóval sajnos nem volt sok idő)

Aztán a középiskola legelső napján 5 lány mondta hogy na ő a cicababa meg ilyesmik pedig semmi közöm ahhoz mert én sportolok és minden nap járok edzeni! Bármi ruhát veszek fel megszólnak pedig teljesen átlagosan öltözők! ( semmi ilyesmi , hogy Gucci vagy nem tudom mi...) aztán látom kb 1 hétre ugyanolyan ruhába vannak mint én de engem megszólnak és kiközösítenek és nekem nagyon rosszul esik mert én mindenkinek segítek és kedves vagyok mindenkivel! Nekem fontos a tanulás mert szinte mindenből 5 vagyok és kb 4 alig van! Ez miatt is bántanak, hogy okoska meg ilyenek de nekem fontos a jövőm! Viszont minden nap úgy megyek suliba az osztálytársaim miatt , hogy hányingerem van vagy nem csak van... és nyugtatótkat veszek be és görcsöl a hasam enni meg nem tudok és kb 5 percenként sírok órák hosszát! Szüleim mindig mellette vannak és segítenek de nem tudom mit tegyek mert én nem olyan vagyok ha bántanak vagy megjegyzést tesznek ram az nem érdekel hanem nagyon is rosszul esik! Valakinek volt hasonló esete? Nem akarok vissza menni így a suliba mert rettegek, hogy bántani fognak!!! Kérlek valakinek valami segített hogy hogyan lehet nem foglalkozni azzal amit mondanak??? SOS mert nagyon rosszul vagyok

2020. aug. 30. 12:06
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Elég hasonló volt a történetem. Ne legyél kedves!!! Azzal legyél kedves aki veled is az. Kérd meg a szüleidet vegyenek egy mp3 lejátszót és szünetekben dugd be a füledbe vigyél könyvet és azt olvasdm ne akarj barátkozni azokkal akil bántanak. Sz@rd le őket.Én ezt csináltam. Szerintem irigyek rá ha utánoznak. Tudom nehéz de ne foglalkozz velük. Tanulni jársz oda nem barátkozni. Próbáld taratni a kapcsolatot azokkal akikkel 8.ban voltál és nem bántottak.a gimi sajnos ilyen. Sok lekisérült tini a gyegébben tölti ki a frusztrációját. Nem kéne nyugtatót szedned csúnyán rá lehet szokni. Tanuld meg megvédeni magad és ha bántanak szólj vissza, hogy milyen szánalmas az illető. De hidd el ha levegőnek nézed őket megunják.
2020. aug. 30. 12:14
 2/10 anonim válasza:
100%
Igen, a mai 10-en évesek ebben nőnek fel, h mindenkit bántani és zavarni kell, hogy még az élet kedve és elmenjen, majd amikor öngyilkos lesz, akkor meg majd néznek és mondogatják, h milyen jó ember volt, szerintem itt az ideje kiállnod magadért, vissza szólni, ha kicsit félénkebb vagy akkor tényleg szard le őket és barátkozz olyanokkal akik, szeretnek és tisztelnek, nem csak bántanak és kihasználnak.. Nyugalmadat meg próbáld meg kezelni, mert akkor ez lesz a jövőben is, h bárhova mész is, de izgulni fogsz és rosszul leszel, hogy majd mit fognak szólni, hallgass megnyugtató zenéket, illetve próbálj meg egy kicsit kikapcsolni egy kicsit, menj el valami szép helyre. És a nyugtatót felejtsd el! Mert egészségtelen. Ha tudok segíteni nyugodtan keress fel!
2020. aug. 30. 12:29
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Kedves vagy és segítesz. Na itt a bibi. Én is ezt csináltam bántottak és kihasználtak. Felejtsd el. Nem kell kedvesnek lenni meg segíteni azoknak akik veled parasztok. Közben mahadba folytod a bánatodat. Ne segíts nekik és ne legyél kedves!!!! Majd azokkal legyél kedves akik veled is azok. Mond meg nekik őszintén amit gondolsz róluk nem kell magadba folytani. Mindjárt nem szornonganál. És ne zavarjon hogy ilyenek kiközösítenek. Ezek barátsága hiányzik? Sokkal különb vagy náluk. Keress máshol barátokat. Szünetekre suli előttre keress elfoglaltságot ne keresd a társaságukat. Idővel hidd el tisztelni fognak. Rajzolgass, olvass, halgass zenét próbáld jól érezni magad és ne lássák rajtad hogy zavar amit csinálnak. Azért csinálják.
2020. aug. 30. 12:38
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ne lássák rajtad hogy gyenge vagy és rosszul esik. Gyakorolj be valami lenéző arckifejezést. Csak addig nyúznak amíg gyemge vagy arra könnyű rálépni. Ha bunkón hozzádszólnak csak közönyösen mond, hogy röhejes amit csináltok. Vagy röhejes ez a színjáték mindezt közönyös arccal.
2020. aug. 30. 12:42
 5/10 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a segítséget! És azt is köszönöm, hogy megértetek mert ez nekem nagyon sokat jelent és megpróbálok minden tanácsot megfogadni és próbálok valahogy nem ideges lenni tudom, hogy nehéz lesz de megpróbálom!!!😊🥺🥺
2020. aug. 30. 13:12
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
az alapján amit leírtál csinos vagy, okos, sportos, jó tanuló. Nincs miért szégyenkezned és szoronganod. Sajnos mindig lesznek az életben akik bármilyen jó is vagy nem fognak kedvelni. Az iskola sajnos egy kiemelt hely ilyen szempontból mert sok gyerek nem tudja hogy kezelni a saját problémáját, önértékelését, és úgy oldja ezt meg, hogy keres egy nála gyengébbet akin kitöltheti a mérgét, baját stb. Hidd el nekik is van bajuk különben nem viselkednének így. Te szépen elvégzed a gimit a családod melletted áll ez jó dolog, és elfelejted őket, ők meg ugyan ilyen nyomorultul fognak kapálózni felnőttként. Később már nem lesz ilyen egyszerű dolguk mint a suliban mert egy munkahelyen gyorsan repülnek ha összeférhetetlenek. Nem vagy kevesebb náluk, húzd ki magad és ne az alapján öltözz vagy csinálj bármit, hogy ezek mit gondolnak rólad. Olyan ruhát vegyél fel amilyen neked tetszik, amiben jól érzed magad, és csináld azt bátran amit szeretnél. Ne akarj ezekhez tartozni, ne kuncsorogj és kedveskedj a szeretetükért. Tudom rossz én is átéltem, hogy kiközösítenek. De csak addig rossz amíg akarsz tőlük valamit. Ahogy feladod ezt a dolgot már nem lesz olyan rossz. Próbáld elfogadni, hogy nem leszel a barátjuk. Az osztályban nincs senki aki kedves veled? Aki nem bánt? Próbálj inkább azok felé fordulni. Nem mindig a menőnek látszó lányok akikhez érdemes tartozni. Nézd levegőnek őket, ha piszkálódnak vagy bántanak, meg szólj vissza. Ne idegesen, vagy elkeseredetten, vagy sírva. Az csak olaj tűzre. Inkább gúnyosan, lenézően, azt mutatva mennyire nem tartod őket semmire, és nem érdekelnek. Lehet eleinte nem lesz őszinte, de gyakorolni kell....majd belejössz :) Nem a világ vége. A régi barátokkal meg tartsd a kapcsolatot. Te nem bánts senkit, de azt SOHA ne hagyd, hogy rád lépjenek!!! Az egyetemen hidd el már más lesz, ott hasonló érdeklődésű emberekkel kerülsz össze, akik nem ruhák alapján ítélnek majd. Ami fontos még, hogy ne te akarj tartozni valakikhez és akard kivívni a szimpátiájukat. Tartsd magad annyira értékesnek, hogy másoknak legyen megtiszteltetés, hogy ha szóba állsz velük. te egy egyéniség vagy, merj önmagad lenni és akkor mások tiszteletét is kivívod. Tudod az életben mindenkinek az kell amit nem kaphat meg. Ha elérhetetlen leszel a számukra még az is lehet, hogy majd ők fognak a te barátságodért küzdeni. De ne feled milyenek most és ne dőlj be ;)
2020. aug. 30. 14:56
 7/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Végig amíg olvastam sírtam annyira meghatódtam mert teljes mértékben igaz amit írtál! Mégegyszer köszönöm és megígérem megfogadom a tanácsod!
2020. aug. 30. 17:14
 8/10 anonim ***** válasza:

1 tanács.szard le.

Énis olyan voltam hogy magamra vettem a dolgokat de rájöttem hogy vannak ennél szarabb dolgok is úgyhogy inkább nem törődtem vele.olyanokkal ne legyél kedves akik veledse azok.amugy idő kérdése és megbékélsz velük.

2020. aug. 31. 06:35
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem a lányokkal van a gond hanem azzal amit magadról gondolsz. Ha lenne önbecsülésed és önbizalmad akkor bármit mondhatna bárki nem vennéd a lelkedre a dolgot mert tudnád ki is vagy valójában. Sokat bántottak korábban és szerintem lélekben te még mindig a pattanásos,beteg, duci kislány vagy és nem akarod észre venni, hogy ez már elmúlt. 5 lány nem akar a barátod lenni. Hmmm. Valahogy nem látod a fától az erdőt. Miért olyan fontos pont ennek az 5 lánynak a véleménye és az, hogy szeressenek? Ezen érdekes elgondolkozni. Azt gyanítom talán azért mert ők a menő csajok és azt gondolod ha közéjük tartozol te is leszel valaki. Nem akarod észre venni, hogy nélkülük is vagy valaki! Nélkülük is értéket képviselsz. Nekik akarsz megfelelni, olyan akarsz lenni mint ők? Utálatos meg rossz tanuló? Nem hiszem. Azáltal látod és ítéled meg magadat amit ők mondanak. Ahelyett, hogy saját magadra figyelnél. Pedig te is tudod, hogy amit mondanak nem igaz. Ha holnap azt mondják ronda kék lomcsos hajad van nem fog kékké változni mert ők azt mondták. Ráadásul a sértéseik tulajdonképpen bókok. "Cicababa" :) ilyet csak csinos lányokra mondanak. Ők is olyan ruhát vesznek fel mint te. Utánoznak. "Okoska" okosnak lenni jó dolog és nem rossz. Ezek valójában nem sértések még ha annak is szánják őket. Rossz szemüvegen keresztül nézed a világot. Nem arra fókuszálsz amid van hanem arra amid nincs. Te magad írtad, hogy sportolsz, jó jegyeid vannak, érdekel a jövőd, szerető családod van....stb. Nem ezzel vagy elfoglalva hanem azon gyötrődsz hogy 5 hülye csaj nem undok veled. A vicc hogy még meg is jutalmazod őket cserébe kedvességgel meg segítséggel. Tuti valami defektjük van ha ok nélkül piszkálnak de mégis a te egészséged megy tönkre a nyugtatótól meg a gyomorgörcstől. Nagyon nincs ez így rendben. Fáj a hasad meg sírsz mert dühös vagy és nem tudod levezetni és tehetetlennek érzed magad. Nem kell elfolytanod az érzéseidet nyugodtan megmondhatod amit gondolsz mikor igazságtalanul bántanak. Pl. "Milyen kis okoska vagy" igen valóban okos vagyok. Vagy te meg egy segfej vagy. Vagy neked mi bajod van saját magaddal? Stb. Nem kötelező áldozatnak lenni. Az elutasítás mindig fájó dolog. De ez pont egy jó lehetőség gyakorolni az elengedést. Nem leszel a barátjuk és kész. Ezt el kell fogadni. De azt javaslom nézz körbe az osztályba hatha vannak ott kedves lányok is. Akik lehet nem olyan csinosak vagy menők de kedvesek és ha adnál nekik eselyt talán jobban éreznéd magad, talán össze is foghatnátok. Engem is bántottak a gimiben. Egy 2 hetes kiránduláson én mostam a ruháikat odaadtam nekik az ennivalómat ők meg csak sértgettek meg otthagytak egy idegen város közepén egyedül aztán egyik nap úgy ébresztettek hogy egy telipakolt táskát dobtak a fejemre. Nekem ez volt az utolsó csepp a pohárban. Onnantól már tisztán láttam, hogy mennyire gonoszak, sekélyesek és szánalmasak és soha többet nem akartam a barátjuk lenni. Soha többet nem kerestem a társoságukat hanem magamra kezdtem figyelni és olyanná válni amilyen szerettem volna lenni. Az irántuk érzett dühömet a magam építésere fordítottam. Lefogytam és szünetekben rajzoltam, zenét hallgattam, olvastam és csak 1 lánnyal álltam szóba aki kedves volt velem. Nem is piszkáltak többet mert látták, hogy már nem érdekel. 1 év múlva a suli legjobb pasija lett a barátom. A gonosz lányok meg majd megpukkadtak az irigységtől, és próbáltak kedveskedni hogy jóba legyenek velem hátha bekerülhetnek a párom társaságába. De hiába :) Amíg másokra figyelsz addig nem fogod jól érezni magad. Magadra figyelj. Fogj egy lapot és írd fel rá az értékeidet és jó tulajdonságaidat. Ha elakadnál kérd a szüleid segítségét ők mit látnak benned pozitívat. Ha elkészült a lista és végig olvasod látni fogod ki is vagy valójában. Sportos, okos, csinos, kedves, segítőkész stb. Minden este olvasd el a listát. Aztán vegyél elő egy másik lapot és írj rá egy olyan dolgot amit nem szeretsz magadban és szeretnéd megváltoztatni. Bármi lehet. Kezdj el azon dolgozni, hogy megváltoztasd. Ha sikerült és van még olyan ami zavar TÉGED nem Julcsit meg Katát. Akkor azt is írd fel a lapra és dolgozz rajta. De mindig csak egy dolog legyen. Egy idő után lehet az a lap is meg fog telni de büszkén nézheted majd, hogy ez a sok hiányosság már mind a múlté mert leküzdötted őket. ;)

És legyél türelmes magadhoz. Már berügzültek a rossz reakciók a bántásra. Lehet hétfőről keddre nem fog megváltozni minden. De idővel igen. Tekintsd egy feladatnak az egészet amit meg kell oldanod sok gyakorlással.

És a családoddal beszéld ki a dolgokat fontos, hogy legyen kivel megosztani pláne ha megértőek.

Majd írd meg hogy alakultak a dolgok. Szurkolok!

2020. aug. 31. 11:20
 10/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, hogy megértesz! Mindenképp erre fogok törekedni és remélem jól fog alakulni minden ha még idővel is! Mindenképp írni fogok hogyan alakult az életem és mi történt!❤️
2020. szept. 1. 05:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!