Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Miért van ennyi kövér nő?

Miért van ennyi kövér nő?

Figyelt kérdés
Férfiak körében az elhízottság az idősebb korosztályon megfigyelhető. Lányok viszont már egészen fiatal kortól túlsúlyosak. Felmentem 1 év után újra tinderre, és egyszerűen elképesztő, hogy szinte mindenkit balra kell húznom, mert olyan felesleg van rajtuk. Aki meg jól néz ki, az jellemzően már 10/10 és nem az én kategóriám. De nem is ez a lényeg, nem várom el, hogy ilyen nőm legyen, mert én se úgy nézek ki. A lényeg a szimpla észrevétel, hogy elképesztően sok az elhízott magyar. Tinder goldot letöltöttem kíváncsiságból, hogy környező szláv országokban körbenézzek. Ott jóval kevesebb volt a túlsúlyos. De egyébként visszatérve arra, hogy egészen kis korosztálytól, emlékszem, hogy már első osztálytól kezdve, osztályonként volt legalább 2 3 kövér lány, akik sose fogytak le, és ez más osztályokra is jellemző volt. Nem értem, miért nem tesznek azért az emberek, hogy szebbek legyenek, amivel nyilvánvalóan kevésbé lesznek majd frusztráltak is az életben, de legfőképpen, hogy tovább élhessenek?
2020. jún. 21. 12:23
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
94%

Az elhízottság sajnos valóban már a gyerekek körében megfigyelhető, felnőttek között pedig meglehetősen sok a túlsúlyos. Nem tudom, miért a nőkre hegyezed ki, mindkét nemet érinti a probléma. Az okok jól ismertek:

- mozgásszegény életmód

- evésre ösztönző hirdetések áradata.

Hogy miért nem tesznek ellene? Néhányan tesznek, de sok lemondással jár az egészséges életmód, amelyre sokan nem képesek.

2020. jún. 21. 12:29
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Azért látsz több kövér nőt, mint férfit, mert nők között válogatsz a tinderen. Ha férfit keresnél, ugyanez lenne a helyzet.
2020. jún. 21. 12:31
 3/20 anonim ***** válasza:
73%

Mivel kényelmesebb munka/iskola után befeküdni a Tv elé mindenféle szemét kajával, mint elkészíteni magadnak egy tartalmas ételt, majd elmenni sportolni. Aztán jöhet a sírás hogy dagadtak vagyunk és önbizalomhiányosak. :) Meg aztán a programok 90%-a is az evésről szól.

Napjainkban pedig divat lett támogatni az elhízottakat, mintsem biztatni őket egy egészségesebb életmódra. Végülis ezt egyszerűbb mint tenni a céljainkért.

2020. jún. 21. 12:38
 4/20 A kérdező kommentje:
Valóban, jobban kihegyeztem a nőkre, mivel tindren is, és a való életben is őket nézem meg jobban, így jobban feltűnik ez. De például fiúk között általánosban, meg gimnáziumban is, nem nagyon voltak kövérek.vagyis én kevesebbet tapasztaltam. De nem ez a lényeg, nyilván a mi nemünk is szenved ezzel a problémával. De egyszerűen mem tudom miért. A környező országokra ez közel nem ilyen jellemző
2020. jún. 21. 12:45
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Valaki leírja az igazságot és megy a lepontozás. Fáj a leszavazóknak? Vicces :D Feltételezem magukra ismertek. Nem a nők ellen írom ezt, mindkét nemre egyaránt igaz.

Hármas vagyok, 20 éves lány. Voltam én is túlsúlyos, de én még időben tettem ellene.

2020. jún. 21. 13:15
 6/20 A kérdező kommentje:
Én teljesen egyetértetek az utolsóval. Nem értettem sose, hogy miért sértődnek meg ezen az emberek. Ezek tények.
2020. jún. 21. 20:01
 7/20 anonim ***** válasza:
69%
Köztudott, hogy a világ 4. legelhízottabb nemzete vagyunk, Európában meg talán az elsők. Nézd meg az éttermi adagjainkat, 2 embere elég 1. Vagy, hogy a munkahelyi menzákon mindig mindenki mindent betol. 3 zsemléket vesznek a tízóraira, meg jégkrémet ebéd utánra nasizni. És ők nem esznek sokat.
2020. jún. 21. 21:58
 8/20 anonim ***** válasza:
87%

A férfiaknál is ugyanolyan probléma az elhízás,bár való igaz,talán gyerekkorban még ritkább.

Az oka a mozgásszegény életmód,meg a sok sz.r amit megeszünk. Sokan ráadásul nem tudatlanság,hanem pénztelenség miatt esznek tésztát ,tésztával .

Én sokszor gondolkozok vásárlás közben,hogy milyen jó,hogy egy főre kell kaját vennem,és nem 5re,mert fogalmam sincs emberek hogy engedhetni meg maguknak,hogy az egész családnak elegendő zöldséget,húst,tojást ,stb vegyenek havonta ilyen élelmiszer árak mellett .

Meg az is egy másik gond,hogy sokan fiatalon rászoknak az állandó nassolásra, szénhidrát-szénhidráttal ,aztán 20-25 évesen ugyanez az életvitel már elhízáshoz vezet.

2020. jún. 24. 16:06
 9/20 anonim ***** válasza:
74%

8 as ezen Enis gondolkodni szoktam és igen sok esetben a pénzhiány az oka a koversegnek.

Egy egész családra friss zöldség,csirkemell bio akármik,nem sok embernek fér bele. De valamit enni pedig kell,így marad az olcsóbb teszta ,krumpli zsemle stb.

2020. jún. 26. 09:56
 10/20 anonim ***** válasza:
95%
Nem azon van a hangsúly hogy mit eszünk hanem hogy mennyit. Csirkemellből és a bio akármiktől is el lehet hízni. Mindent lehet enni, mértékkel. Az, hogy valaki nem engedheti meg magának a legdrágább, legegészségesebbnek hirdetett terméket még nem ok arra hogy vegyük meg a legolcsóbbat és együk belőle elhízottra magunkat. Ezek csak kifogások.
2020. jún. 26. 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!