Porallergiások, milyen porszívót használtok, ami nem "porol"?
Köszönöm!
Mi az a pollenháló...
Nagyon jó ez a pollenháló! Nagyon köszi, hogy megírtad!
A vizes porszívóról tudsz adni egy linket, hogy pontosan milyen az?
Nem tudom, hogy a nedves-száraz és a vizes között van különbség vagy az elnevezések ugyanarra vonatkoznak?
A nedves-száraz porszívó porgyöjtő tartálya úgy van megalkotva, hogy szönyeg takarításkor a takarítószeres folyadék nem kerülhet bele a motorba. Ezért alkalmas vízes, nedves szőnyegek szívására is.
A vízszűrős porszívók porgyülytő tartálya úgy van kiképezve, hogy vízen szívja keresztül a levegőt, ami álltal az apró porszemek a vízben tapadva maradnak. Tehát megszűri a víz a levegőt. Ennek szűrőjébe vizet kell önteni ahhoz hogy működjön.
Megjegyezném, hogy a legócskábbnak titulált porszívó sem porol ha a szűrője karban van tartva. Ma már a papírszűrők, teljesen megfelelnek az elvárásoknak, a kifújt port ennek tömítetlensége okozhatja.
Bármilyen porszívód van, mindegyiket meg lehet oldani, hogy normálisan szűrje meg a levegőt.
ha takarítógépet választasz, akkor lehetőleg olyant nézzél, ami fufatásra is alkalmas. Tehát a szívőcsőnek van csatlakozási lehetősége a fúvó felöli oldalon is.
Ha még is olyant választasz, amelyik a motor oldalán fújja ki a levegőt, nehezebben lehet ellenőrízni a kifútt levegő tisztaságát.
Én a merev szívócsőből levágtam egy darabot, és egy papír porzsákot erősítettem a végére. Amíg ebben a porzsákban nem gyűlik a por, addig a belső szűrőrendszer tökéletes.
Egyébként, általában a porszívókkal az a probléma, hogy a háziasszonyok akkor takarítják ki, mikor megtelik. De ha minden porszívózás után ki van takarítva, a tömítések, főleg a szűrők peremtömítései át vannak törölve egy kicsit nedves ruhával, akkor hosszú ideig nem fújja ki a port.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!