Mit használtok allergia ellen?
pollen , parlagfű és egyéb ilyen allergia ellen mit szoktatok használni gyógyszer helyett ?
mi az ami beválik ?
Amíg nem durvul be a szezon, addig nekem a következők segítenek:
* arcmosás
* hajmosás
* rendszeres (kétnaponta) porszívózás, allergiásoknak való porszívóval. Söprögetni tilos, az felkavarja a port.
* tiszta zsebkendő, nem az agyonhasználtba próbálom újra kifújni az orrom
* kalcium, 2x500 mg már érezhető hatással bír. Egyszerre kell meginni, mert hosszasan iszogatva kiszárítja a torkom. Ezt alkalomszerűen használom, ha úgy érzem, hogy nagy szükség van rá, vagy pl. énekkari koncert előtt.
Nekem az augusztus a fő allergiaszezon, általában naptári pontossággal aug. 1-től, de tavaly pl. aug. 15-ig semmi bajom nem volt kivételesen. Onnantól gyógyszert szedek, és még így is eléggé beteg vagyok, úgyhogy a fentieket is szoktam egyidejűleg alkalmazni. Ami nagyon sokat segít, az a szemcsepp (spéci allergiára való, az allergiaorvosom írja fel, a nevét sajnos nem tudom). Ha a szemem nem könnyezik, az orrom is sokkal kevésbé folyik, látok, és nem marja ki az orromon át lefolyó könny a szám fölötti részt. A szemcsepp azért jó, mert helyi kezelés, tehát igen kevés hatóanyaggal, kevés mellékhatással nagy javulást lehet elérni.
Javaslom, hogy ha erős az allergiád és már gyógyszer kell, akkor először valami helyi kezelést próbálj ki, mert így kevesebb gyógyszerrel lehet ugyanazt a hatást elérni. A tabletta mellé is lehet kiegészítésként alkalmazni.
Még, ami eszembe jutott:
* napellenzős sapka, ha mindenképp ki kell mennem (ha a szemembe süt a nap, az provokálja a rohamot). Házon belül a hűvös árnyékban jobban vagyok.
* a lakásban se nagyon legyenek porfogó textilek (függöny, szőnyeg), csak amennyi muszáj. Lehet pl. vékony, könnyű anyagra cserélni a függönyt, és akkor azt gyakrabban moshatod.
Hello!
Arcmosás, mentholos rágó hogy hűsítsen,kevés fűszer, parfümök/büdös emberek kerülése.
Úgy általában minden erős illat kerülése.
Kertben sok locsolás...
Én kalciumot nem szoktam, mert egy ideig jobb tőle aztán hatványozottan rossz.
Jellemzően reggel prüszkölök sokat, úgyhogy a fürdőszobában a csap alatt nyitok, utána annyira nincs gond.
Jah, ezen kívül egyik évben ausztriát használtam allergia ellen, nagyon bejött.
Sopron körül nekem elmúlnak a tünetek :)
"egyik évben ausztriát használtam allergia ellen"
Sőt, már a Szigetköz is elég lehet, vagy az Adria, nekem ott se szokott semmi bajom lenni.
Én pedig Tel-Avivot használtam, de az most lényegtelen.
Nekem lehjobban a fexofenadin 180mg-ban jött be :D Ezt javaslom neked, igaz már nincs szezon, de ki van emelve a kérdés.
Az Atarax is nagyon jó antihisztamin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!