Hogyan magyarázzam el az anyukámnak?
A családom nagyon szereti a zsíros, lisztes, cukros, igazi magyaros kajákat. Természetesen én sem álltam ellent nekik sosem, de sajnos az elmúlt időszakban nagyon sok plussz kg-t felszedtem, így 2 hónapja életmódot váltottam, lemondtam ezekről a dolgokról. Azóta sokkal jobban érzem magam, és szépen mennek le rólam a felesleges kg-ok. Viszont volt egy időszak, amikor mindennap felpuffadtam, fájt a hasam. Sokáig gyanakodtam az almára, mert azt hallottam, hogy a héja okozhat ilyen mellékhatásokat. Utána próbáltam kiiktatni az olyan ételeket, amik esetleg lehetnek még puffasztó hatással a szervezetemre, de semmi sem segített. Kivéve egy dolgot. Pár napig nem ettem semmiféle tejterméket, és a problémáim megszűntek, amikor ettem, akkor pedig ismételten kiújultak. Anyukám viszont az elmúlt időszakban emiatt nagyon elkezdett piszkálni, arra hivatkozva, hogy amikor az ő ételeit ettem, akkor nem voltak ilyen panaszaim - helyette volt más, hiszen meghíztam, gyenge és erőtlen voltam stb.
Eddig teljes mértékben támogatott, nem zavarta, hogy másképp eszem, sőt...
Tehát a kérdésem az lenne, hogy hasonló helyzetben ti hogyan magyaráznátok el, jelen esetben az anyukátoknak, hogy az én helyzetemben, a laktózérzékenység kialakulhat akár felnőtt korban is?
Nagyon zavar, hogy ilyen miatt veszekszünk, hiszen nekem sem öröm az, hogy nem ehetek pl natúr joghurtot, anélkül, hogy bármiféle panaszom lenne..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!