Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Hogyan magyarázzam el az...

Hogyan magyarázzam el az anyukámnak?

Figyelt kérdés

A családom nagyon szereti a zsíros, lisztes, cukros, igazi magyaros kajákat. Természetesen én sem álltam ellent nekik sosem, de sajnos az elmúlt időszakban nagyon sok plussz kg-t felszedtem, így 2 hónapja életmódot váltottam, lemondtam ezekről a dolgokról. Azóta sokkal jobban érzem magam, és szépen mennek le rólam a felesleges kg-ok. Viszont volt egy időszak, amikor mindennap felpuffadtam, fájt a hasam. Sokáig gyanakodtam az almára, mert azt hallottam, hogy a héja okozhat ilyen mellékhatásokat. Utána próbáltam kiiktatni az olyan ételeket, amik esetleg lehetnek még puffasztó hatással a szervezetemre, de semmi sem segített. Kivéve egy dolgot. Pár napig nem ettem semmiféle tejterméket, és a problémáim megszűntek, amikor ettem, akkor pedig ismételten kiújultak. Anyukám viszont az elmúlt időszakban emiatt nagyon elkezdett piszkálni, arra hivatkozva, hogy amikor az ő ételeit ettem, akkor nem voltak ilyen panaszaim - helyette volt más, hiszen meghíztam, gyenge és erőtlen voltam stb.

Eddig teljes mértékben támogatott, nem zavarta, hogy másképp eszem, sőt...

Tehát a kérdésem az lenne, hogy hasonló helyzetben ti hogyan magyaráznátok el, jelen esetben az anyukátoknak, hogy az én helyzetemben, a laktózérzékenység kialakulhat akár felnőtt korban is?

Nagyon zavar, hogy ilyen miatt veszekszünk, hiszen nekem sem öröm az, hogy nem ehetek pl natúr joghurtot, anélkül, hogy bármiféle panaszom lenne..

2015. ápr. 26. 13:51
 1/2 anonim ***** válasza:
Keress cikket a neten, és mutasd meg neki.
2015. ápr. 26. 13:57
 2/2 anonim ***** válasza:
Elmégy orvoshoz öndiagnosztizálás helyett, majd pedig megmutatod neki a papírt.
2015. ápr. 26. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!