Mit tegyek a lapos hasért?
A zsireloszlast a testen ne külön testreszenkent nezd, csak a hasra edzestöl nem fog eltünni. Ket dolog mindenkeppen segithet, az egyik az egeszseges taplalkozas (szinte minden feher lisztes, cukros, krumplis, tej-tejtermekes dolog kuka, es helyette zöldseg, gyümölcs, magvak, hus, sok viz).
A masik, ami segithet, ha a hormonjaid rendben vannak, ehhez a hasat celzo Avivas vagy hastancos gyakorlatok jok.
Küzdősportolóknak is szénhidrátszegény, te és gluténmentes táplálkozást kellene folytatniuk, mert még a legkeményebb sportok sem fogyasztó hatásúak.
Tehát kicsit lazíts, nem minden a gyakorlásról szól. Nem gyakorlatok kellenek, hanem jobb táplálkozás.
Egyébként mit küzdősportolsz?
A női küzdősportolás számomra mindig érdekes volt, egyszerre vonzó és mégis fura.
És megkérdezhetem, hogy egy 15 éves lány miért karatézik?
A legmerevebb mozgású küzdősport, abszolút nem nőies. Természetellenes mozgást ad, és valójában gyenge. Túlterheli az ízületeket, abból indul ki hogy a karatésok teste kő kemény az öklük és az alkarjuk feledzett kő, ehhez képest az edzésmódszerek mégsem adják meg ezt a keménységet, ha megadnák akkor sem lenne alkalmas női önvédelemre..
Én is karatéztam, de idősebb és tapasztaltabb fejjel.. túl sok időt pocsékoltam így is karatéra, amíg mást is tanulhattam volna :)
No igen..
A karate az egy harcművészet lenne. Magyarországon amit oktatnak karatét, az az igazi karate megcsúfolása. Nem harcművészet, nem kemény.. a karate nem is sport, mert harcművészet (igazából).
Az erőnléti edzés az egy dolog. Hogy milyen technikákat gyakorolsz, azt.. 15 évesen akárhogy is ítéled meg, nézd.. 95%-ban kamu karate edzések vannak Magyarországon.
Érdekes én mindig olyan emberekkel beszélek, akik abba az 5%-ba tartoznak, akiknek igazi, komoly edzésük van és nem csak sportkarate. Persze.
"hiszen rengeteged nyújtunk, és ez nagyon fontos a rúgásoknál is. "
Ha több harcművészetet, belső és külső stílusokat is megismersz (nyilván még fiatal vagy, és nem volt ehhez elég időd) akkor rájössz, hogy a karate mennyire merev. Nem azért, mert nem nyújtod a lábadat.. A mozgás merev, ez nem nyújtás kérdése. A technikák merevek.
Kár, hogy a testünk viszont rugalmas. A női test pláne, sokkal puhább és lágyabb. Karate, igazi régi kemény karate még férfiaknak jó is, de nőknek.. egészen más rendszereket kellene gyakorolniuk. Aikidot, Taichit, esetleg Jujutsut ami még reális egy nő kezében. De a karate az (sajnos) nem az.
"én büszke vagyok arra, hogy nem olyan vagyok mint a mai 15 éves lányok akik csak kényeskedni tudnak."
Ez nekem is szimpatikus. DE ne elégedj meg azzal, hogy a teljesen céltalan, szerencsétlen tinilányoknál jobb vagy, mert ha a harcművészetek világába kerülsz, akkor nem jobb hanem SOKKAL JOBB is lehetsz náluk. És fejlődhetsz.
De fontold meg, hogy nem karatéban.. Néhány jó edző van csak az országban! Ez van sajnos.
"Viszont rengetegen mondták már, hogy irigylésre méltó az alakom, a lábaim nagyon formásak stb.. és mindezt a karaténak köszönhetem"
Bármelyik sportnak köszönhetnéd, ne legyél szűk látókörű! Ha táncolnál, akkor is jó alakod lenne. Ha kickboxolnál akkor is (stb.) :)
A velem egy idős fiúk nem jelentenek számomra akadályt, pedig ilyen korban már a fiúk jóval erősebbek. Véleményem szerint ha tovább folytatom a sportot, eljutok majd arra a szintre hogy képes leszek megvédeni magamat. Én egyáltalán nem gondolom idő pocsékolásnak, ez a legjobb sport amit valaha választhattam!:))
Akkor tehetséges vagy, jó ha ügyesebb vagy a fiúknál. Kár lenne sportkaratéban elpocsékolni a tehetségedet.
Még egyszer: a karate az nem sport. Sporttal nem lehet megvédeni magadat, ez olyan mintha a futó megvédené magát, mert el tud futni.. persze, csak ez a valóságban nem mindig így néz ki.
Nincs 'önvédelmi sport', a sportkarate pedig a harcművészetek (és az igazi karate) megcsúfolása.
Én csak jót akarok, ezért írom le a véleményemet. Többet írásban nem tudok tenni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!