Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Arcüreggyulladás.Meddig tart...

Arcüreggyulladás.Meddig tart a szenvedés?

Figyelt kérdés

Parlagfű allergiám van,egy hete arcüreggyulladást állapított meg a doki.Írt fel gyógyszert és orrcseppet.Minden nap többször infralámpázom,ha már nagyon nem bírom,bekapok egy Algoflex-et.De egyszerűen nem javul.Lassan kezd elmenni az eszem a folyamatos fejfájástol.Az orrom nem folyik,nem köhögök,nincs lázam.

Kinek mennyi idő után enyhült ez a feszítő,szúrkáló,borzalmas kellemetlen fejfájás?Mikor érdemes visszamenni az orvoshoz?

szept. 8. 07:35
1 2 3 4
 11/36 anonim válasza:
A parlagfű allergiára szedsz gyógyszert? Az a gyógyszer nem csökkenti az orrnyálkahártya duzzanatodat?
szept. 21. 21:26
 12/36 A kérdező kommentje:

Arckoponya ct-n voltam.Magánban,mert nem akartam hónapokat várni...17ezer ft-ba kerül.Bemész,kapsz egy ólommelényt,felrakod a fejed és raharapsz egy ilyen kis pipaszerűségre,kb 30 mp maga a vizsgálat.Azonnal van eredmény.

Én reggel Mometasont,este Dymistat fújok,1-1 puff mindkét orrlyukba.

A doki safe lasert ajánlott,de a legkisebb lámpa 280ezer ft,úgyhogy én infrázom és bioptron lámpát használok.

Egyelőre nincs javulás,de gondolom kell pár nap (hét?) hogy lelohadjon a nyálkahártya.

Rengeteg a panasz most,a doki is mondta,hogy olyan parlagfű koncentráció van a levegőben,ami évek óta nem volt ennyire erős.

Várom,hogy jöjjön az első fagy,és elpusztuljon ez a rohadt növény,mert ahol én lakom,(Bp agglomerációja) konkrétan ha végigmegyek az utcán,tele

van,senki nem írtja.

A Dymista kettős hatóanyagot tartalmaz,antihisztamin az allergiára és sztroid a nyálkahártya duzzanatra.

Remélem,mindent leírtam:) Jobbulást sorstársak!

szept. 22. 06:37
 13/36 A kérdező kommentje:

Ja,és még annyi,hogy mozgasra nekem is rosszabb,meg ha ordítok a gyerekkel (tudom,tudom,szaranya vagyok,de amikor 25x szólok és még mindig nincs reakció,neha elpattanok es felemelem a hangom) akkor is jobban érzem.

Sok helyen olvastam,hogy a kamillás inhalálas is jó,de a doki azt mondta az kifejezetten káros,menjek inkább szaunába.

Gondolkozom a természetgyógyászon is,ha bármi pozitív változas történik,megosztom veletek.

Kitartást minden allergiásnak,vesszen a parlagfű!:)

szept. 22. 06:49
 14/36 anonim válasza:

Nekem az allergia vizsgálat semmilyen allergiát nem mutat ki,mégis be van duzzadva a nyálkahártyám már 4 hónapja.

A dymistát 4 napig fújtam.alacsony a vérnyomásom, de felment tőle 140-re. Fájt a fejem tőle és a cukrom is elkezdett tőle ugrálni. 4 napig szedtem de még utána egy hétig küzkődtem a mellékhatásokkal. Akkor mondta el a gyógyszerész, hogy a szteroid nagyon káros és nem mindenki bírja.

szept. 22. 09:49
 15/36 anonim válasza:
Allergia gyógyszert, pl.allegra, claritine szedsz vagy szedtél az allergiára? Az csökkentette a duzzanatot?
szept. 22. 09:50
 16/36 A kérdező kommentje:

Szedtem lordestint,lendint,zyrtecet...mint halottnak a csók.

A dymista elvileg antihisztamint is tartalmaz.

14-es mikor voltál allergiavizsgálaton?Mert nekem egészen tavalyig negativ volt parlagfűre,aztán most már arra is pozitív lett a teszt.Sajnos a pollen allergia bármikor kialakulhat az életed során.

Anyámnak soha semmilyen gyógyszerérzékenysége nem volt,majd 60 évesen bevett egy algopyrint és a mentő vitte be a sürgősségire,majdnem belehalt.

szept. 22. 19:35
 17/36 anonim válasza:

14 es vagyok.

Most voltam légúti allergia vizsgálaton és nem mutatott ki allergiát. Neked a parlagfűre milyen eredmény jött ki és mennyi a referenciérték?

A szteroidról nagyon sok rosszat hallottam. Azt mondják, hogy az olyan rossz, hogy csak végső esetben írják ki. 4 napig fújtam a dymistat csak napi egyszer és utáni 1 hétig voltam rosszul tőle.

szept. 22. 20:29
 18/36 A kérdező kommentje:

Hú,arra már nem emlékszem,nekem tök véletlenül derült ki.Mosószert váltottam (én hülye) és olyan allergiás reakciom lett tőle,hogy eltöltöttem egy kellemes délelőttöt a Honvéd SBO-n.Aztán küldtek allergiavizsgálatra,ott derült ki

Az orrcseppekről azt mondják,csak

helyileg hat,nem szívódik fel,ettől függetlenül lehet hogy

okoz ilyen mellékhatásokat.Nekem a Lordestint kellett lecserélni mert úgy megdobta az amúgy alacsony pulzusomat,hogy a világomat nem tudtam.

Lehet neked is érdemes lenne elmenni egy arckoponya ct-re,egy visszamaradt fertőzés,orrsövényferdülés és sajnos daganat is okozhat ilyen panaszokat.Nem akarom rád hozni a frászt nyilván nincs daganatod,de jobb utanajárni ezeknek.

Amúgy meg az időtöl is lehetsz most fejfájósabb,jönnek-mennek a frontok.

szept. 23. 06:57
 19/36 anonim válasza:

Neked a fejfájásod elmúlt? Ha igen, akkor mitől ? A fejfájásra mondott valamit az orvos?

Az orrsprayktől javult a duzzanat? Segített?

Engem is kiírt az orvos ctre.

szept. 23. 17:36
 20/36 A kérdező kommentje:

Nem múlt el.Elküldött neurológushoz,szerinte tenziós fejfájas.De én már kb azon stresszelek,hogy mitől fáj a fejem,és a stressztől meg jobban fáj a fejem...es a kör be is zárult:)

3 napja fújom az orrspray-t olyan nagy csodákról még nem tudok beszámolni.Szerintem amíg tart a pollen szezon,nem is lesz jobb.Nagyon sokan panaszkodnak,a munkatársaim,ma pont a védőnő is mondta,hogy kb ugyanaz a baja mint nekem.

19-es,írj majd,mi volt a ct-n.

Borzasztó ez,de az,hogy más is hasonló tünetektől szenved,nyilván nem tesz boldogga,de valamennyire megnyugtat,hogy valószínűleg ez a rohadt allergia csinálja ezt velünk

szept. 23. 20:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!