Aki glutén érzékeny tudna segíteni?
És a mai ajánlások szerint a "nyomokban glutén tartalmaz" - mehet. Ki kell tapasztalni. Nekem pl semmi bajom tőle, mert vagy nincs benne glutén egyáltalán, vagy határértéken belüli a mennyisége.
A faeszközeidet most dobd ki - az összeset!
Egyébként a gm zabbal szoktak még problémák lenni, azt ki kell tapasztalni. Sok embernek fájdalmakat okoz.
A sütik teljesen másképp viselkednek, morzsálódósak, szétesnek, a kenyérsütés sem lesz egyszerű az elején, de idővel könnyű belejönni.
A kontaminációra mindig oda kell figyelni - tehát közös tálba nem tesszük a saját gm dolgunkat, ha valaki morzsálódós kenyeret eszik akkor én pl nem eszek addig az asztalnál, mert belepattan a morzsa.
Ami nem gm tészta vagy bármi, nem kóstoljuk meg, hanem megy főzőidőre.
Ami jelölten gm az mehet, ami nem, az neccesebb, pl az előrefűszerezett hűsoknál, fűszerkeverékeknél, de a jégkrémekre, csokoládékra is ügyelni kell mert sokak búzakeményítővel sűrítenek (sajnos).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!