Húgomnak kifizették a hiteleit a családtagok, mert nélkülöznek, erre elkezdtek úrizálni?
Húgomnak és a férjének volt egy 25 millió forintos hitele mert mindenképpen házat kellett venni és felújítani, amikor nem volt semmi kezdőtőkéjük. A szüleink háza lett a fedezet és az indulót is személyi kölcsönre kapták meg. Így fizettek havonta vagy 100-120 ezret. Két gyereke van, nagyon sokat panaszkodott. Ő a gyerekekre kapott gyes, gyed, stb-vel kapott havi minimálisat (mert soha nem volt munkahelye, azonnal szült az iskola után) a férje meg 240 nettó keres. Ebből akartak ellenni. Nagyon sok volt a sírás és panasz, a rendszeres érzelmi zsarolások. Pl. nem tudjuk átvinni az unokákat mert nincs pénzünk benzinre, nem tudunk nagyszülőkkel nyaralni mert nekünk nem telik rá. Még a gyerekek szájába is adták, hogy mondják ezeket a nagymamának.
Én utólag tudtam meg, hogy a mi nagyszüleink és szüleink összeadták nekik a pénzt és kifizették nekik a teljes hitelt! Nagyszüleink eladták az imádott balatoni kis nyaralót emiatt (emiatt derült ki a dolog, mert mentem volna füvet nyírni szokás szerint).
Csodálkoztam is, honnan lett hirtelen pénzük! Egyszercsak beállítottak egy 6 milliós használt, 4 éves full extrás autóval. Aztán láttuk hogy mindkettőjüknek új iPhoneja van. A gyerek iPad tabletet kaptak. A kertben épített medence lett náluk és napelem rendszer. Azt hittük a férjének lett hirtelen valami munkája vagy pénzt nyertek, de aztán most kiderült az igazság. Persze senki nem mond semmit, nem vágják a fejükhöz, hogy mit úrizálnak a családi pénzből! Idén 4x (!) voltak egy hétre kirándulni külföldön! A nagyszülők el vannak hallgattatva mert viszik őket is magukkal hálaként. A gyerekeknek meg be van tanítva, hogy rohanjanak oda a nagyihoz, papihoz, hogy “végre tudunk hozzátok járni és veletek megyünk nyaralásra, köszönjük”. A szüleink elolvadnak és ennyi.
Persze nekem egy fillér nem jutott ebből a pénzből, mert nekünk nincsen gyerekünk és nem panaszkodunk. Mi is elfogadnánk egy 6 milliós autót. Nekünk is van havi 80 ezres lakáshitelünk, csak mindketten keresünk 280 nettót mellé, nem arra alapozunk hogy mikor maradhatok otthon szülni, csak hogy ne kelljen dolgozni.
Ismertek ilyen embert? Csak engem dühítene ez? Milyen dolog a gyerekekkel így visszaélni?! Most mondjam hogy kérek én is 25 milliót? Szüleink azt mondják hogy ez vészhelyzet volt és nélkülöztek az unokák. Ja, a 4 évesnek iPad tablet kellett, annélkül nincs élet.
Ha ezzel kezdték, hogy a tehermentes házat zálogosították akkor előbb utóbb utcán lesznek.
Ugyanis nem elég megvenni a luxus cuccokat. Fenn is kell tartani őket. És szép, hogy napelem meg akkor az áram jó része ingyen van, de nem ez teszi ki a rezsi javát.
Most csak dőlj hátra és várj még egy kicsit. Ugyanott fognak tartani, mint előtte csak a szülők/nagyszülők már nem lesznek abban a helyzetben, hogy segítsenek.
31, 33!
Nem adnak. Itt van egy kereső, plusz két gyerek. Nincs elegendő netto jövedelem.
Azért nyírtuk mi a füvet, szedtük a gyümölcsöket (amikből egy darabot nem kértünk) a telken, mert mi nem törődünk senkivel. Igen, máshol élünk ezért nem tudunk 0-24-ben ott lenni mint a húgom aki 10 km távolságra van tőlük, míg mi 300 km. Így csak havonta kétszer tudunk elmenni hozzájuk. Nyaralni meg nincs is időnk sajnos, nem nagyon kapunk szabadságot, főleg nem egyszerre (persze az itteni kommentelők szerint ilyen sincs, mert az jár és ha mindketten kérjük akkor automatikusan kapjuk. Jó vicc).
A másik felet kérdeznéd? Már mondom is: “én letettem az asztalra 2 gyereket és nekem ez mind jár!” Ennyi lenne kb a válasz.
Akkor most nézzük azt, hogy mit várnak teljesen normális értekrendű szülők, nagyszülők felnőtt, már nem huszas éveik első felében levő gyerekeiktől, unokáiktól:
Ne csak önzően maguknak éljenek, hanem házasodjanak meg, legyenek gyerekeik, nekik adjanak meg mindent lehetőségeikhez mérten. Lehetőleg minnél több időt töltsenek velük, főleg a kicsik, jó ha a közelükben laknak.
Társadalmi megbecsültség szempontjából igenis más egy házas, gyerekeit szépen nevekő nő, mint egy 35 felett is csak élettársi kapcsolatban élő családalapítási tervek nélküli férfi/nő. 30-40 éve pl. szinte csak leglecsúszottabb emberek, bűnözők, dekadens művészek éltek élettársi kapcsolatban, akiket bizony kb. mindenki zülöttnek tartott.
41F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!