Húgomnak kifizették a hiteleit a családtagok, mert nélkülöznek, erre elkezdtek úrizálni?
Húgomnak és a férjének volt egy 25 millió forintos hitele mert mindenképpen házat kellett venni és felújítani, amikor nem volt semmi kezdőtőkéjük. A szüleink háza lett a fedezet és az indulót is személyi kölcsönre kapták meg. Így fizettek havonta vagy 100-120 ezret. Két gyereke van, nagyon sokat panaszkodott. Ő a gyerekekre kapott gyes, gyed, stb-vel kapott havi minimálisat (mert soha nem volt munkahelye, azonnal szült az iskola után) a férje meg 240 nettó keres. Ebből akartak ellenni. Nagyon sok volt a sírás és panasz, a rendszeres érzelmi zsarolások. Pl. nem tudjuk átvinni az unokákat mert nincs pénzünk benzinre, nem tudunk nagyszülőkkel nyaralni mert nekünk nem telik rá. Még a gyerekek szájába is adták, hogy mondják ezeket a nagymamának.
Én utólag tudtam meg, hogy a mi nagyszüleink és szüleink összeadták nekik a pénzt és kifizették nekik a teljes hitelt! Nagyszüleink eladták az imádott balatoni kis nyaralót emiatt (emiatt derült ki a dolog, mert mentem volna füvet nyírni szokás szerint).
Csodálkoztam is, honnan lett hirtelen pénzük! Egyszercsak beállítottak egy 6 milliós használt, 4 éves full extrás autóval. Aztán láttuk hogy mindkettőjüknek új iPhoneja van. A gyerek iPad tabletet kaptak. A kertben épített medence lett náluk és napelem rendszer. Azt hittük a férjének lett hirtelen valami munkája vagy pénzt nyertek, de aztán most kiderült az igazság. Persze senki nem mond semmit, nem vágják a fejükhöz, hogy mit úrizálnak a családi pénzből! Idén 4x (!) voltak egy hétre kirándulni külföldön! A nagyszülők el vannak hallgattatva mert viszik őket is magukkal hálaként. A gyerekeknek meg be van tanítva, hogy rohanjanak oda a nagyihoz, papihoz, hogy “végre tudunk hozzátok járni és veletek megyünk nyaralásra, köszönjük”. A szüleink elolvadnak és ennyi.
Persze nekem egy fillér nem jutott ebből a pénzből, mert nekünk nincsen gyerekünk és nem panaszkodunk. Mi is elfogadnánk egy 6 milliós autót. Nekünk is van havi 80 ezres lakáshitelünk, csak mindketten keresünk 280 nettót mellé, nem arra alapozunk hogy mikor maradhatok otthon szülni, csak hogy ne kelljen dolgozni.
Ismertek ilyen embert? Csak engem dühítene ez? Milyen dolog a gyerekekkel így visszaélni?! Most mondjam hogy kérek én is 25 milliót? Szüleink azt mondják hogy ez vészhelyzet volt és nélkülöztek az unokák. Ja, a 4 évesnek iPad tablet kellett, annélkül nincs élet.
A családod azért csináljha ezt, hogy megosszon titeket. A kis kedvenc hugocska bármit kisírhat magának.
Ismerek: a házastársam nővére tette ezt. A közös szülői lakáson jelenleg jeézálog van, ami miatt nem adható el a kégli, holott a szülők elhaláloztak, és az örökség nagyon jól jönne az összes többi testvérnek.
Én közölném a véleményemet az egész családdal, kertelés nélkül, bármi is az ára és egy időre minden kapcsolatot megszakítanék velük. Mindent. (Ahogy tettem is.)
Dühítő? Igen. Tudsz vele valamit tenni? sajnos nem. Jogukban állt megtenni, a tesódék meg kihazsnálták a lehetőségeiket, míg Te elvekkel és egyenes gerinccel fizetheted a hitelt és számolhatod a forintokat.
MAjd ha segítség kell, akkor Te is vágd oda, hogy nem tudsz menni, mert nincs pénted benzinre/túlóráznod kell, hogy fizethesd a hitelt, stb. Hátha megszánnak Téged is, ha meg nem, akkor legalább nem kell bámulnod őket!
Azért ez tényleg gusztustalan.
Én sem foglalkoznék többet a családdal.
Elmondanám a véleményem, és többet nem látnának.
Mindenkivel megszakítanám a kapcsolatot.
Undorító.
Ennyire irigy ember nek sok van, mint te!
Másrészt a szülök meg nagyszülök a saját pénzöket arra költik, amire akarják. (Az "imádott" nyaraló meg nyilván már csak teher volt nekik, legfeljebb te akartad volna megtartani).
A testvéredék meg viszik a szülöket is nyaralni, szóval kölcsönösen segítenek egymásnak, a nagyszülök és az unokák tudnak találkozni - és semmi betanítás nem kell, ha jól érzik magukat, ha meg nem, akkor haba tanítanának akár mit a gyerekeknek, ugyanis éppen ök lennének azok, akik leszólják magukat. (Látszik, hogy fogalmad sincs, milyen is egy gyerek!)
Ami az autót illeti, gyerekekkel teljesen jogos, és épeszü ember nem olyat vesz, ami bármikor lerobban, mert akkor semmi értelme.
Az, hogy te nem akarsz gyereket, magánügyed, ez nem a szülök/ nagyszülök hibája,
Csöpög a kédésdböl az írígység, ha - ahogy gondolom - a való életben is ilyen vagy, akkor ne csodálkozz, ha szivesebben segítenek annak, aki visszasegít és nem annak, aki nem tesz semmit.
Nem értem pontosan.
- Több pénzt kaptak, mint amennyi a hitel és most abból költekeznek?
- Vagy a hitelre kapott pénzt nem fizették be a hitelre, hanem felélik?
Úgy alapban persze fura, hogy az egyiket ennyire támogatják a másikat meg egyáltalán nem. Szerencsére se a családban, se ismerősök között nem láttam ilyet. Akinek volt lehetősége támogatni, az az összes gyerekét támogatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!