Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Húgomnak kifizették a hiteleit...

Húgomnak kifizették a hiteleit a családtagok, mert nélkülöznek, erre elkezdtek úrizálni?

Figyelt kérdés

Húgomnak és a férjének volt egy 25 millió forintos hitele mert mindenképpen házat kellett venni és felújítani, amikor nem volt semmi kezdőtőkéjük. A szüleink háza lett a fedezet és az indulót is személyi kölcsönre kapták meg. Így fizettek havonta vagy 100-120 ezret. Két gyereke van, nagyon sokat panaszkodott. Ő a gyerekekre kapott gyes, gyed, stb-vel kapott havi minimálisat (mert soha nem volt munkahelye, azonnal szült az iskola után) a férje meg 240 nettó keres. Ebből akartak ellenni. Nagyon sok volt a sírás és panasz, a rendszeres érzelmi zsarolások. Pl. nem tudjuk átvinni az unokákat mert nincs pénzünk benzinre, nem tudunk nagyszülőkkel nyaralni mert nekünk nem telik rá. Még a gyerekek szájába is adták, hogy mondják ezeket a nagymamának.

Én utólag tudtam meg, hogy a mi nagyszüleink és szüleink összeadták nekik a pénzt és kifizették nekik a teljes hitelt! Nagyszüleink eladták az imádott balatoni kis nyaralót emiatt (emiatt derült ki a dolog, mert mentem volna füvet nyírni szokás szerint).

Csodálkoztam is, honnan lett hirtelen pénzük! Egyszercsak beállítottak egy 6 milliós használt, 4 éves full extrás autóval. Aztán láttuk hogy mindkettőjüknek új iPhoneja van. A gyerek iPad tabletet kaptak. A kertben épített medence lett náluk és napelem rendszer. Azt hittük a férjének lett hirtelen valami munkája vagy pénzt nyertek, de aztán most kiderült az igazság. Persze senki nem mond semmit, nem vágják a fejükhöz, hogy mit úrizálnak a családi pénzből! Idén 4x (!) voltak egy hétre kirándulni külföldön! A nagyszülők el vannak hallgattatva mert viszik őket is magukkal hálaként. A gyerekeknek meg be van tanítva, hogy rohanjanak oda a nagyihoz, papihoz, hogy “végre tudunk hozzátok járni és veletek megyünk nyaralásra, köszönjük”. A szüleink elolvadnak és ennyi.

Persze nekem egy fillér nem jutott ebből a pénzből, mert nekünk nincsen gyerekünk és nem panaszkodunk. Mi is elfogadnánk egy 6 milliós autót. Nekünk is van havi 80 ezres lakáshitelünk, csak mindketten keresünk 280 nettót mellé, nem arra alapozunk hogy mikor maradhatok otthon szülni, csak hogy ne kelljen dolgozni.

Ismertek ilyen embert? Csak engem dühítene ez? Milyen dolog a gyerekekkel így visszaélni?! Most mondjam hogy kérek én is 25 milliót? Szüleink azt mondják hogy ez vészhelyzet volt és nélkülöztek az unokák. Ja, a 4 évesnek iPad tablet kellett, annélkül nincs élet.

2019. júl. 2. 10:03
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
90%
Ez nem irígység, hanem IGAZSÁGTALANSÁG! Tudod 7-es? Szült semmire, a nagy nullára. Aztán nyavajgás, érzelmi zsarolás, szépen felépítve módszeresen. A cél elérve, most aztán van Merci, "ájfón", toronyóra lánccal. Csak tudod az a lóvé is elfogy egyszer. Elhiszem hogy neked is természetes hogy apuci anyuci a segged alá tolt mindent. De hidd el vannak olyanok -akik a nagy többség- akik megdolgoztak, megküzdöttek azért amijük van. Ha ennyire toleráns vagy, akkor a vagyonod feléd add oda valakinek aki csak nyavajog. Ennyi. Te is ritka idióta gusztustalan ember vagy.
2019. júl. 2. 10:29
 12/46 anonim ***** válasza:
95%

A szüleid meg a nagyszüleid isjo nagy marhák. A gyerekkel lehet zaarolni a legjobban, ezt sokan ki is használják.

Helyedben tesőddal megszakítanám a kapcsolatot, a szülőkkel, nafyszülőkkel minimalizálnám. Beszélni egyikkel sem lehet valószínűleg, tedd azt ahogy neked jó.

2019. júl. 2. 10:39
 13/46 anonim ***** válasza:
79%

Hogy kaptak 25 milliós hitlet 240,00 forintos keresetre?

Kamu.

2019. júl. 2. 10:39
 14/46 anonim ***** válasza:
36%
Napi kisemmizett "énnemkaptamegyfillértsedeahugitkitömtékpénzzel" kamuszagú kérdés megvolt, most jöhet a vagyonőrös álláskereső, meg a taplófőnökös munkaügyes kérdés.
2019. júl. 2. 10:42
 15/46 anonim ***** válasza:
100%

Én is voltam hasonló helyzetben, a szerencsétlen öcsém kapott több milliót hogy vegyen magának autót - azóta sincs új autója, ez kb 5 éve volt.

Mikor megtudtam, állati mérges voltam, és elmondtam apámnak, hogy ha neki nem tűnne fel, akkor 2 gyereke van és ez nem nagyon igazságos.

Csak azért, mert én nem teszek magasról a fejére és nem sajnáltatom magam ezerrel, hogy kapjak ezt- azt, ahogy ő csinálja, bár ingyen lakik a házban, ahol lakik, bár külföldön dolgozik, neki mégis nagyon nehéz, attól 2 gyereke van, nem egy, aki mindent megérdemel, a másik meg amiért "problémamentes" el van felejtve.

Nem érdekelt a pénz, nem akartam én is autót kapni de úgy gondoltam, azért ezt le kell tisztázni.

Anyagilag nem jártam jobban, de a lelkem megnyugodott, hogy kiadtam a dühöm és szerintem apámhoz is megérkezett a szikra, azóta javult a kapcsolatunk.

2019. júl. 2. 10:48
 16/46 anonim ***** válasza:
87%

Hasonló helyzet volt nálunk is.3 an vagyunk testverek,itt szakadjon rám a plafon ha egyszer megértem hogy ök ketten annyi segítséget kaptak hogy elinduljanak a k,,va eletbe,baba kortól számlára gyűjtöttek nekik a pénzt...ami azért fura mert középső gyerek vagyok.Nemtudom milyen logika alapján az elsőnek igen,a közepesnek nem,majd a legkisebbnek megint.E melett nekik százezres összegek mikor mire kellet,haztartasi eszkozok,arany ékszerek.Nemtudom mit követtem el hogy engem mindenből kihagytak,úgy gondolom ugyan annyit segítettem,jártam hozzájuk,de megis látszik rajtam hogy igy jártam.Hàrmunk közül en vagyok a legcsoringerebb.Azt bírom amikor előjön tesom lelkiismerete hogy igen ő mennyivel tobbet kapott mint en..ezt így mondja..meg hogy mennyire bántja ez..persze dühös vagyok ezért rájuk,mindenkire de tényleg.Szuleimre,tesojaimra,nagyszuleimre.

Két Faccom kifekudt tollparnan meg 5 üveg meggy befotten kivul nekem semmi nem jutott.Semmiféle temetesbe nemfogok részt venni,fizetni meg egy szál virágot se fogok.

2019. júl. 2. 11:04
 17/46 anonim ***** válasza:
7%
A sok irigy vinnyogót nem értem miért nem tudják felfogni, hogy az ember azt segíti, akit úgy gondol, hogy rászorul, nem azt, akit látja, hogy maga is boldogul. Pláne a szülők. A szülő örül, ha az egyik gyereke önmaga is megáll a alábán, jól keres, nem szorul "ingyen alamizsnára", a másik gyerekét meg, aki látványosan szenved az élet kihívásaival meg segíti, mert az ő gyereke... ilyen a világ. Majd ti is lesztek szülők valamikor.
2019. júl. 2. 11:19
 18/46 anonim ***** válasza:
21%
Kamu, törli a nem ide illő kommenteket. Na ki is lehet ő?
2019. júl. 2. 11:24
 19/46 anonim ***** válasza:
92%

19: Se a kérdező, se a válaszolók nem tudnak törölni, de még csak töröltetni sem.

Jelenteni lehet. Aztán az adminok törölnek, ha a szabályzatba ütközik, és nem azért, mert nem tetszik valakinek a válasz.

2019. júl. 2. 11:27
 20/46 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer olyan is írhatna ide, aki a másik oldalon van, vagyis, aki jóval többet "kapott", mint a testvére. Hogy az pontosan mivel is jár. És hogy vajon pont így van-e ez a sztori. Én például hülyét kapnék, ha az összes utazásra hurcolászni kéne a nagyszülőket.

De amúgy ez a kérdés tényleg fura, én sem értem ezt a 25 milliós hitelt 240 nettóra, negyven évre evtték fel, vagy mi? És ha kifizették a teljes hitelt, akkor most az van, hogy annyi marad havonta, hogy ájfónt vehetnek? Vagy végtörlesztésre kapták a pénzt, de nem végtörlesztettek, hanem elszórják? Mert az atomszívás azért. Na mindegy, fura ez a történet.

2019. júl. 2. 11:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!