Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Testvért hogy lehet kisemmizni...

Testvért hogy lehet kisemmizni a leendő örökségéből?

Figyelt kérdés
Mind a két szülőm gondozásra szorul,(sztrók és vakság miatt ) de abszolút nem érdeklődik irántuk. Kiment Németországba dolgozni , de a gyermekei itthon élnek. Nem érdeklődnek ők se a nagyszülők iránt. Úgy tudom, hogy az örökség jár majd ilyenkor a testvérnek is, mint köteles rész majd. Mit tudok tenni, hogy neki ne kelljen adni semmit a vagyonból majd? Mert nem érdemel még 5 forintot se.
2019. jún. 5. 13:59
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
62%

Eltartasi szerzodes + a hazat es egyebeket meg most a nevedre iratni.

Anyamat es a batyjat igy semmizte ki az occsuk sunyiban.

2019. jún. 5. 14:41
 12/23 anonim ***** válasza:
51%
Ahogy előttem írják, eltartási szerződés. Engem most semmiztek ki így.
2019. jún. 5. 14:45
 13/23 A kérdező kommentje:
Hát kemény dolog ez a testvér kisemmizése. De nyugodtan nézzem , hogy majd csak fél házat és ingatlanokat örökölök, és kizárolag én kínlódok a szülőkkel?Fel kellett adni a munkát a szülők miatt, így meg a ledolgozott éveim nem gyűlnek a nyugdíjhoz.Még én fizetek egészségügyi hozzájárulást. Párom keres pénzt.Aztán majd egy napon a Banké lesz a másik fele a vagyonnak. Mit kezdjek vele ? Úgy nem sokat ér.Köszönöm szépen a válaszokat. Sokat segített.
2019. jún. 5. 18:45
 14/23 anonim ***** válasza:
Öröklési szerződés, abba nem lehet belekötni. Eltartási könnyen támadható
2019. jún. 5. 19:06
 15/23 anonim ***** válasza:
68%
#13. hozzászólásodra egy tanács: adj be kérelmet ápolási díjra, abból vonnak nyugdíjjárulékot, tehát a szolglati idődbe bele fog számítani + biztosított is leszel, nem kell az egészségbiztosítást fizetni magad után.
2019. jún. 5. 19:37
 16/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Jó ötlet.
2019. jún. 5. 20:03
 17/23 anonim ***** válasza:
43%
Az eltartásit vagy öröklésit kérdezd meg egy ügyvédtől, mert nem vagyok benne biztos, hogy szülő esetében is működik-e,ugyanis a polgári jog szerint a gyerek köteles idős szülőjét gondozni, eltartani. (Erre a másik testvér is köteles). A végrendelet sem biztos pont, mert csak akkor nem jár köteles rész a testvérnek, ha a szülő érdemtelenségre hivatkozva kitagadja, de az, hogy nem gondozta, még nem biztos, hogy a bíróságon is elfogadott érdemtelenség címén, tehát megtámadhatja. Az ajándékozás sem jó, mert ha a szülők halála 10 éven belül következik be, akkor az ajándékból jár a testvérnek a köteles rész. Az egyetlen lehetőség, ha visszterhes adásvétel történik. Ez akkor működik, ha létrejön papíron az adásvétel, majd az összeget, ami a piaci árnál lehet alacsonyabb, de azért nem egy forint, átutalod a számlájukra, majd apránként fölveszed. Ennek az a hátulütője, hogy vagyonszerzési illetéket ebben az esetben kell fizetni az államnak. De ezt így a testvéred később nem támadhatja meg.
2019. jún. 5. 20:17
 18/23 A kérdező kommentje:
Igen, köteles lenne a tesóm is a szüleinket gondozni, de esze ágában sincs.Köszönöm szépen a tartalmas választ. :)
2019. jún. 6. 09:55
 19/23 anonim ***** válasza:
59%
Valaki írta itt, hogy az eltartási szerződés is támadható. De hogyan támadható? Az egy polgárjogi szerződés. Ez olyan, hogy ha a kocsimat eladom valakinek, azt sem támadhatja meg egy 3. személy.
2019. jún. 6. 10:07
 20/23 anonim ***** válasza:
42%
Magát az eltartást tudja támadni, tényleg megvalósult e, az érdemességet tudja támadni. Az öröklési szerződést ellenben nem, az még életében köti az örökhagyó, hogy halála esetén ki mit örököljön utána, nem olyan, mint a végrendelet.
2019. jún. 6. 16:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!