Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit lehetne tenni kutya ügyben?

Mit lehetne tenni kutya ügyben?

Figyelt kérdés
A testvérem még otthon lakik a szüleinknél és lett egy nagytestű, félig szoba, félig udvari kutyája. Én mindig is tartottam a kutyáktól. Nem szeretem őket. Amíg otthon laktam nem is volt eb a háznál, pont miattam. (Most már természetesen én sem ellenzem.) A hazalátogatások alkalmával kint az udvaron jól megvagyok mellette, de beltérben erősen feszélyez a jelenléte. Anyám úgy döntött, hogy a rám való tekintettel a kutya nem lehet a lakásban, ha otthon vagyok. Testvérem sérelmezi ezt, ami szintén kellemetlen hangulatot teremt.
2019. máj. 8. 19:30
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
49%
Egyébként szép, hogy ott tartunk, hogy még egy rövid időintervallumon belül is (hiszen a kérdező nem otthon él) egy kutya jóléte fontosabb, mint a saját testvérünké...szerintem ássátok el magatokat.
2019. máj. 9. 16:53
 32/39 anonim ***** válasza:
0%
Mivel a Kérdező feltűnési viszketegségben szenved, inkább látogasson meg egy pszichológust. Ne keljen mindenkinek hozzá alkalmazkodnia, csak mert rinyál.
2019. máj. 9. 22:30
 33/39 anonim ***** válasza:
66%
Arról a véleményről lehet felismerni a legtahóbb, legérzéketlenebb) kutyatartókat így messziről, hogy "csak rinyál" az, aki (bármi miatt) fél a kutyáktól.
2019. máj. 9. 22:46
 34/39 anonim ***** válasza:
61%

#33, teljesen egyetértek. Én vagyok az első közt válaszoló, aki jelenleg kígyókat tart, de voltak kutyáim is. Többek között egy 50 kg-os, majdnem 70 cm marmagasságú bull masztiff-boxer keverékem, aki tipikus harci kutyának nézett ki, de soha nem bántott volna senkit. Ezt viszont rajtam, a gazdáján kívül nem sokan hitték el, szinte mindenki tartott tőle, így muszáj volt valahogy elkülönítenem, ha vendégek jöttek. Még a saját anyukámat is feszélyezte, érdekes módon mégsem vágtam a fejéhez, hogy rinyál és feltűnési viszketegsége van. Hihetetlen, milyen emberek vannak...

Ideje lenne tudomásul venni, hogy az emberek többsége igenis fél valamitől és bizony, sokan a (főleg nagytestű) kutyáktól. Tetszik, nem tetszik, ez van és kész. Egy klausztrofóbiást sem tuszkolsz be a liftbe, a tériszonyost sem küldöd fel a tetőre, a vezetési parást nem ülteted be a kormány mögé, a pókiszonyost nem viszed el tarantulabemutatóra, a kutyafóbiásra akkor miért erőlteted rá a félelmét?

2019. máj. 10. 10:59
 35/39 anonim ***** válasza:
31%
Utolsó hülyeségeket irogatsz. Akinek fóbiája van az menekül. A kérdező tök jól el van a kutya mellett..csak az piszkálja a csőért, hogy a hézban van. Aki fóbiás az kb a közelébe sem megy. Olvass inkább.
2019. máj. 10. 13:02
 36/39 anonim ***** válasza:
55%
Itt egyedül te írkálsz hülyeségeket, mivel egy szánalmas, ítélkező gyökér vagy. Talán ismered a kérdezőt személyesen, hogy ekkora lendülettel törsz pálcát felette, hogy ő “töl jól elvan” a kutya mellett? Vagy te is azok közé tartozol, akik ismeretlenül fikázzák a tőlük eltérő embereket?
2019. máj. 10. 13:28
 37/39 anonim ***** válasza:
24%

Mert te engem aztán ismersz mi? LOL. IQ-d zéró azt látom.

Abból amit a Kérdező irt azt lehetett levonni. Semmi konkrétat nem mondott, hogy miért fél stb. Sőt..ha kint vannak akkor nem zavarja ha mellette van, de bent igen. Aki fóbiás az nem igy viselkedik te beszükült agyú! A kérdező csupán fontoskodik. Ennyi.

2019. máj. 10. 13:39
 38/39 anonim ***** válasza:

"Aki fóbiás az nem igy viselkedik te beszükült agyú!"

Nem is mondta, hogy fóbiás, te beszűkült agyú. Azt mondta, hogy "beltérben erősen feszélyez a jelenléte", ami nem jelent feltétlenül fóbiát - de mindenesetre egyáltalán nem jelenti azt sem, hogy "tök jól elvan mellette".

"Abból amit a Kérdező irt azt lehetett levonni."

Vagyunk itt többen is, akik egész mást vontunk le belőle.

"Semmi konkrétat nem mondott, hogy miért fél stb."

És? Ha valaki nem mond indoklást, akkor már nem is lehet igaz, hogy valóban úgy érez, ahogy mondja?

2019. máj. 10. 15:29
 39/39 anonim ***** válasza:
67%
A beszűkült agyú (és információk nélkül ítélkező) továbbra is te vagy. A fóbia nemcsak pánikszerű rettegés lehet (orvosilag talán, de ettől még hétköznapi értelemben nem), a kérdező pedig feketén-fehéren leírta, hogy “Én mindig is tartottam a kutyáktól”. Na a “tartottam” szó pont azt fejezi ki, hogy lehet, hogy nem sikítófrász jellegű a dolog, de attól még igenis rosszul érzi magát. Nekem enyhe klausztrofóbiám van, TARTOK a bezártságtól, ennek ellenére nem menekülök ki a metrókocsiból, liftből, repülőgépből, mert sokszor rá vagyok kényszerülve a használatukra. De ettől még igenis rosszul érzem magam és egyáltalán nem bánnám, ha kihagyhatnám az ilyen helyzeteket. Direktbe rákényszeríteni valakire a számára feszélyezettséget, enyhébb-erősebb félelmet keltő helyzetet, miközben lenne teljesen normális, senki számára sem káros megoldás az elkerülésére, igenis parasztság.
2019. máj. 10. 16:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!