Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit lehetne tenni kutya ügyben?

Mit lehetne tenni kutya ügyben?

Figyelt kérdés
A testvérem még otthon lakik a szüleinknél és lett egy nagytestű, félig szoba, félig udvari kutyája. Én mindig is tartottam a kutyáktól. Nem szeretem őket. Amíg otthon laktam nem is volt eb a háznál, pont miattam. (Most már természetesen én sem ellenzem.) A hazalátogatások alkalmával kint az udvaron jól megvagyok mellette, de beltérben erősen feszélyez a jelenléte. Anyám úgy döntött, hogy a rám való tekintettel a kutya nem lehet a lakásban, ha otthon vagyok. Testvérem sérelmezi ezt, ami szintén kellemetlen hangulatot teremt.
2019. máj. 8. 19:30
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
93%

Akkor legyen az udvaron, meg a testvéred szobájában. Ennyi. Miért jellene az egész házat bejárnia?

Kibírjs, ha pár napig csak a tesód szobájában dekkolhat.

2019. máj. 8. 19:46
 2/39 anonim ***** válasza:
55%

Hogy mit lehet tenni? Felnőtt emberként abbahagyod a rinyálást. Ha még allergiás lennél megérteném, de az nem indok, hogy feszélyez a jelenléte.

Engem számtalanszor harapott már meg kutya, mégsem picsogok miattuk. Ideje megtanulni viselkedni egy kutya jelenlétében és nem lesz gond.

2019. máj. 8. 19:52
 3/39 anonim ***** válasza:
48%

Nekem is van egy csak benti kutyám. Mikor nagyiméknál vagyunk kinti lesz. Általában 1-2 hétre megyünk, télen is kint van, pedig rövid szőrű, amerikai staffordshire terrier.

Kint nem lesz baja egy jól szigetelt kutyaházban, télen szalmázva. Csak ne foglalkozzon vele emiatt kevesebbet mert azt a kutya is megérzi, előjöhetnek az unatkozó kutya tipikus problémái (felesleges ugatás, szökés, rombolás)

Egy egészséges családban erre működik kompromisszum. Pl kinti kutya de nagy viharban, 40 fokban, -5 alatt bemehet az előtérbe hogy azért neki is biztonságosabb, jobb legyen de neked se legyen "túl sok"

Személyes véleményem szerint ha a saját házamban panaszkodnak a kutya miatt (jól nevelt, ápolt, a ház se úszik a kutya szőrtől, szagtól) akkor nem érdekel. A kutya otthon van. De ha vendégségbe megyek akkor együtt megbeszéljük mi lesz a kutyával.

Amúgy nem támadó jelleggel hanem őszintén: nem gondolkoztál terápiás kutyás foglalkozáson? A kutyák "gyógyító ereje" bizonyított, neked is sokat segítene oldódni. (Nem kell szeretni de ne félj tőlük)

2019. máj. 8. 19:56
 4/39 anonim ***** válasza:
58%
Ha tudnád ezzel a kérdéssel majd mennyi kutyaőrültet magadra haragítasz, akik szerint a kutya egyenlő az emberrel. Kérd meg tesód, hogy amíg ott vagy, az udvaron vagy a szobájában tartsa a kutyát.
2019. máj. 8. 20:01
 5/39 anonim ***** válasza:
49%

Ja, hogy téged feszélyez a kutya jelenléte? :D

Úristen, hogy oda ne rohanjak!

Szerinted az embert mennyi minden feszélyezi az életben? Az idióta főnök, a kavaró kollégák, az alacsony fizetés, a hajlèktalanok, a részegek, a flegma bolti eladók, a gonosz anyós, a kamaszodó szemtelen gyerek és persze a sok hülye kérdés.

Az embernek tudnia kell elviselni azt, ha valami feszélyezi.

2019. máj. 8. 20:23
 6/39 anonim ***** válasza:
73%

Mivel nem laksz otthon állandó jelleggel, nem hiszem, hogy gondnak kellene lennie, hogy a kutya pár napra kint lesz, a lakásban meg mondjuk csak a tesód szobájában marad.

Aki meg picsogásnak nevezi a problémát: én meg kígyókat, madárpókot és gekkót tartok, kedves válaszoló, ha egyszer hozzám tévedsz, merem remélni, hogy egy csúnya pillantásod nem lesz rájuk:) elvégre szánalmas a picsogás, nem?

2019. máj. 8. 20:25
 7/39 anonim ***** válasza:
43%

Ne hasonlítsd már a madárpókot egy kutyához!

Kérdező, te jársz jobban, ha elviseled a kutya jelenlétét, mégis mit árthat neked? Inkább összeveszel a testvéreddel?

2019. máj. 8. 20:38
 8/39 anonim ***** válasza:
76%
Hogyhogy mit árthat neki? Nem értitek, hogy fél tőle, hogy nem szereti, hogy rosszul érzi magát a jelenlétében zárt térben? Ti a kutyáitokat is kínozni szoktátok, vagy csak az emberekkel tennétek ezt?
2019. máj. 8. 21:12
 9/39 anonim ***** válasza:
63%
Na, és meg is jöttek a kutyaőrültek, akik nem értik meg más emberek fóbiáját, mert a cukikicsikekutyuskákat csak szeretni lehet. :D
2019. máj. 8. 21:14
 10/39 anonim ***** válasza:
19%
Az, hogy rosszul érzi magát mellette vagy fél, az nem egy életreszóló ítélet, hanem egy viselkedés, amit meg tud változtatni, mindenki, köztük a saját érdekében. Nem a kivégzésén kell jelen lennie, hanem egy jól ismert családi kutyával egy lakásban.
2019. máj. 8. 21:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!