Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » 6-10 év korkülönbség testvérek...

6-10 év korkülönbség testvérek között mennyire sok?

Figyelt kérdés
Két fiú esetében, jól ki fognak jönni?
2019. máj. 7. 08:20
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
teljesen jo
2019. máj. 7. 11:44
 12/28 anonim ***** válasza:
78%
Később (felnőttként) sokkal több közös dolguk lesz, mint kamaszként. Az egyik még mesét néz, a másik meg már a Margit szigeten bandázik.
2019. máj. 7. 11:53
 13/28 anonim ***** válasza:
54%
6 év van a hugom és köztem, szerintem rengeteg:(
2019. máj. 7. 12:04
 14/28 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. 10 évnél igaz, hogy gyerekként nem lesz nagyon közös téma, de 6 évnél azért nem olyan vészes.
2019. máj. 7. 12:04
 15/28 anonim ***** válasza:
79%
13-as voltam, a hat év is rengeteg. Nálunk úgy volt, hogy lényegében 15 éves koráig nem tudtam vele mit kezdeni (mindketten lányok vagyunk). Aztán ő volt 15, én 21, akkor egy időre jó barátnők lettünk, mikor már őt is a nőcis dolgok érdekelték, sokat mentünk ketten, mint két barátnő tényleg. Az a baj, hogy ez rövid ideig tartott, utána pedig már jöttek a fiúk az életünkbe, meg az egyetem, egyikünk erre, másikunk arra ment. Most meg olyan semmilyen, langyos a kapcsolat, igaz, már negyven felett vagyunk mindketten. (Mondjuk a 2000 km sem tesz jót, ami köztünk van.)
2019. máj. 7. 12:09
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
De még egy tapasztalatot hadd írjak, bár írták már többen is. Szóval a szülő hozzáállásán RENGETEG múlik. Amikor az egyik, lényegében a "kis hülye" bármit megtehet, a nagy meg folyton azt kapja, hogy "nekedlegyentöbbeszed", na akkor valahogy nagyon el lesz cseszve minden. Nekünk ebből kifolyólag közös családi programok sem voltak gyerekkorunkban (nagyszülők látogatásán kívül, de akkor is elég volt elviselni egymást az autó hátsó ülésén addig a 2 x 1 óra hosszáig. ) Gondolom, a szüleinknek is ugyanolyan rossz volt az egymás gyilkolászását hallgatni, de ezt ők főzték maguknak.
2019. máj. 7. 12:12
 17/28 anonim ***** válasza:
Apámék nyolcan vannak testvérek. A legidősebb lány és a legkisebb fiú között 18 év a különbség. Így a legkisebb nagybátyám két évvel idősebb, mint én.
2019. máj. 7. 15:53
 18/28 anonim ***** válasza:

"Mondjuk a 2000 km sem tesz jót, ami köztünk van."

Ez sokkal többet számít, mint a hat év korkülönbség.

2019. máj. 7. 16:37
 19/28 anonim ***** válasza:
A távolság az egypetéjű ikrek kapcsolatának is ugyanúgy árt, nem csak azokénak, akik között van pár év. Nyilván.
2019. máj. 7. 16:38
 20/28 anonim ***** válasza:
Szerintem sok. Nálunk még több a korkülönbség, vannak ezzel kapcsolatban rossz tapasztalataim. Pl, hogy nincs közös téma, közös élmények, szép emlékek. Én a környezetemben azt látom, hogy azok, akik közt pl csak 3 év van sokkal jobb testvérek. Nem jó, ha az egyik már kamasz a másik meg csak 5 éves. Később a nagy majd elköltözik, a kisebb meg még mindig kamasz vagy nagyobb gyerek. Én sosem szerettem ezt a nagy korkülönbséget. Persze ettől még szeretjük egymást, de nagyobb lenne a kötődés, ha együtt nőttünk volna fel.
2019. máj. 7. 18:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!