6-10 év korkülönbség testvérek között mennyire sok?
A korkülönbség csak egy tényező a sokból.
Ha a szülők helyesen viszonyulnak hozzájuk bármekkora korkülönbség esetén jól kijöhetnek egymással.
A legnagyobb tesómmal 6 év van köztünk, a legkisebbel 10.
A naggyal közelebb állunk egymáshoz, gyerekként is így volt, egyszerűen több volt a közös témánk, mint a kicsikkel. Már felnőtt mindenki, de ez a mai napig is így van.
Viszont az is tény, hogy ők kisebb korkülönbséggel közelebb állnak egymáshoz, én picit amolyan kívülálló vagyok amiatt, hogy mire ők kamaszodni kezdtek, én rég felnőttem.
A gyerekek természetétől is függ. Ha mindkét fiú domináns, nehéz természetű, akkor lehet, hogy sok lesz a balhé. A férjem és az öccse között 6 év van és jól kijönnek.
Nő vagyok, van egy két évvel fiatalabb öcsém, vele kicsiként nagyon jókat játszottunk (na meg verekedtünk), most is jó a viszonyunk, de nem bensőséges. Van egy 6 évvel idősebb nővérem, ő "babázott" velem és irányított, mert ő ilyen típus. Kicsinek sokszor haragudtam rá, hogy mindig parancsolgat (az öcsém különösen, vele azóta is nehezen jönnek ki), ma jó a viszonyunk, bensőséges, számíthatunk egymásra. Rajtuk kívül van még egy 10 évvel idősebb bátyám. Szerintem a korkülönbség és az ő zárkózott természete miatt is lett egy kicsit távolabbi a kapcsolatunk. Segít nekem, segítek neki, szeretem is, de szinte egyáltalán nem voltak közös programjaink, témáink, komoly beszélgetéseink. Ettől még a világ minden kincséért sem adnám a bátyámat :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!