A testvér veszekedés csak kisebb, mondjuk 1-2-3 év korkülönbségnél fordul elő?
Anyukamek kozott 4 ev van oszerinte ez kiskamasz/kamasz korban kataszrofalis volt.
Testverem es koztem 1 ev van. Emlekszem neha veszekedtunk, de alapvetoen jokat jatzsottunk egyutt es jol meg is ertettuk egymast kezdetektol fogva.
Mindegyiknél, csak más okból.
5 év volt köztünk, szerinted melyik kiskamasz örül amikor az elsős tesója a nyakán csüng és "dedós" játékokat akar játszani? :D
Nálunk 10 év a korkülönbség, mégis voltak problémák, amíg a nővérem el nem költözött. Mikor ő főiskolás volt, én általánosba jártam, gondolható, hogy sok közös nem volt bennünk akkoriban. De persze attól imádtuk és imádjuk is egymást :).
21/N
11 evvel idosebb a noverem.
Nalunk veszekedesek sosem voltak.
ok, talan egyszer megvert amikor 6 es 17 evesek voltunk, es nem engedte megenni a negyedik jegkremet en meg kifiguraztam es bemutattam neki :D
Felnottkent sem gyakori, hogy osszeveszunk.
Van 1-1 kulturalt szóvaltasunk, de az foleg abbol ered, hogy a magat ellatni keptelen szulonk (85 eves) xy ugyeit epp ki intezi a honapban.
Ezeket leszamitva, osszessegeben szerintem peldaerteku a kapcsolatunk.
Szerintem is a kortól függ meg a neveléstől vagy bármi mástól.
Nekem is van bátyám, 5 évvel idősebb nálam. Gyerekként jóban voltunk, de aztán ő megváltozott, mikor iskolás lettem. Sokszor azt vettem észre, hogy nem volt hajlandó besegíteni a házimunkában, ezért szolgaként bánt velem inkább, mint testvérként. Ha a szüleim megkérték őt valamire, mindig szólt nekem, hogy menjek nekik segíteni. Emiatt önállótlan lett, mert nem volt képes egyedül megcsinálni mindent. Amikor másodéves egyetemista volt, akkor közölték a szüleim vele, hogy ha nem hajlandó önállósodni, akkor keresnek neki olyan gyámot, aki megtanít mindenre, de a pénzügyeit is ő intézi majd, nem a bátyám. Hetekig erről beszéltek. A bátyám attól tartott, hogy a körbeérdeklődés miatt elterjesztik a hírt, hogy ő egy 10 éves gyerek szintjén van, vagyis fogyatékos (ezt mondták a szüleim), akkor a gúnyolódás céltáblájává válhat. Úgyhogy önállósodni kezdett, aminek örülök. A kapcsolatunk persze nem javult, sajnos. Pedig bíztam abban, hogy bocsánatot kér majd tőlem, de nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!