Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Valóban önző lenne a nővérem?

Valóban önző lenne a nővérem?

Figyelt kérdés
Két nővérem van, 26 és 31 évesek. A fiatalabb 5 hónappal ezelőtt öngyilkossági kísérletet követett el opiát gyógyszerekkel. Majdnem sikrült is neki, de a mentősök még időben odaértek és kb. fél órányi szívmasszázs útán sikerült újraéleszteni. 3 hétig volt kórházban, ebből 1 hétig az sem volt biztos, hogy túléli. 1 hete jött ki a rehabról, de még áll bizonyos kezelések alatt. A másik nővérem azt mondta, önző dolog volt, hogy ezt tette, mert hatalmas fájdalmat okozott a szüleinknek ezzel, és hogy ha valaki igazán szereti a családját nem tesz ilyet. Én sem értem miért csinálta, sosem volt itthon semmi olyasmi ami ezt kiválthatta volna, jól élünk a szüleink pedig szeretnek minket. Valahol úgy érzem, talán tényleg önző dolog volt ezt tőle, máshol viszont tudom, hogy a szerveit ez milyen szinten károsította, és hogy milyen fájdalmai voltak hetekig ezért sajnálom is őt. Szerintetek önzőség volt ez a részéről? 17L

2018. dec. 15. 12:51
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
20%
Pedig az. Gyávaság, önzés, mert a könnyebb utat választotta. DE! a családnak nagyon el kéne gondolkozni hogy miért nem kért segítséget tőlük ha tényleg olyan nagy a szeretet...
2018. dec. 15. 15:29
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

A rangidős nővér a hárítás mestere, már bocs.

Azért valami nem kóser, ha lényegében droghoz nyúl, még ha három testvérből egy is.

Az nem lehet, hogy középsőként mindig ő volt elhanyagolva anno? Vagy úgy összehasonlítva, hogy "bezzeg xy, jobb mint Te, de Te mindent elbaxol"?

Vagy ha nem családon belül történt valami, akkor munkában azt csinálta, amit szeretett? Milyen volt az ottani légkör?

Ezekről megkérdezhetnéd, ha van időd és segíteni akarsz rajta.

Ki tudja, 9 éves koráig milyen hatások érték őt, ameddig Te nem voltál.

2018. dec. 15. 16:18
 13/18 anonim ***** válasza:
34%
Erről már volt kérdés korábban. Akkor te egy kívülálló voltál. Nem érkezett elég válasz rá?
2018. dec. 15. 18:38
 14/18 anonim ***** válasza:
88%

Végtelenül szánalmas és undorító dolognak tartom, hogy ahelyett, hogy mellette állnátok, még egyet belerúgtok azzal, hogy gyávának, önzőnek nevezitek. És ti hívjátok magatokat a családjának? :s

"ha valaki igazán szereti a családját nem tesz ilyet"

Ha valaki igazán szereti egy családtagját, megpróbál együtt érezni vele és támogatja. Mellesleg megnézném, ha annyira szeretetteljes család vagytok, hogy juthatott el idáig. Biztos fingotok sincs, miért akarta megölni magát, mert odáig már nem terjed el a nagy szeretetetek, hogy megkérdezzétek, mi baja.

2018. dec. 22. 18:29
 15/18 anonim ***** válasza:
0%
Jaj mennyi okoskodó ember... Ha tudnátok, hogy tudnak titkolózni, meg mások szemébe hazudni az öngyilkos jelöltek... megjátsszák magukat,utána meg jön a sértődés hogy miért nem veszik észre hogy nem jól van? Igenis gyávák az öngyilkosok. Mert nem kérnek segítséget. Mert van amelyik előre azon kéjeleg hogy jaj de fa.sza lesz mikor mindenkinek bűntudata lesz körülöttük, és sajnálni fogják őt. És mielőtt kioktatnátok: életem során volt szerencsétlenségem olyanokhoz akik megpróbálták megölni magukat, sőt én is megpróbáltam. És igen, élveztem a gondolatot hogy sajnálni fognak, és tetszett a gondolat hogy mindenki sza.rul érzi majd magát ha meghaltam. Ku.rva jókat tudtam fantáziálni ezekről, jó érzés volt. Jó volt arra gondolni hogy sza.r lesz másoknak ha meghalok.
2018. dec. 22. 19:11
 16/18 anonim ***** válasza:
48%
Ti tettétek tönkre az életét. Ti tehettek az egészről. A bűntetés annak szól akinek fáj.
2018. dec. 23. 11:14
 17/18 anonim ***** válasza:
Szerintem nem kell hibáztatni, meg jelzőket aggatni senkire. Bármi is történt a múltban azt már nem tudjátok megváltoztatni. Örüljetek annak, hogy életben maradt, mert ez nem egy olyan kìsérlet volt, amivel csak figyelmet szeretett volna nyerni. Ő tényleg meg akart halni. Azon gondolkodjon inkább a család, hogy a jövőben hogyan tudjátok segìteni. Ne csak ő járjon szakemberhez hanem ti is. Ne hagyjàtok ezzel egyedül. Hiába kap kezelèst, ha a lègkör marad a régiben. Ez nem csak az ő története, hanem mivel csalàdròl van szó ugyanúgy a tietek is. Egèszséges ember nem lesz öngyilkos, aki pedig beteg, azt nem lehet felelősségre vonni mert nem látja a család az okokat. Ahhoz hogy valaki megölje magát egy megváltozott tudatállapot kell, az önzőség szerintem nem kerül képbe.
2020. szept. 18. 00:46
 18/18 anonim ***** válasza:
Nem önző, legalábbis nem direkt, mivel ilyen állapotban az embernek pont az fog utoljára eszébe jutni, hogy ezzel fájdalmat okoz szeretteinek. Inkább menekül a problémái elől. Attól még szerethetitek, hogy nem tudjátok miért próbálkozott vele, de az tény, hogy nem álltok valami közel egymáshoz, ha nem vettétek észre hogy segítségre szorul. Sajnálom, hogy ez történt, remélem van még remény a gyógyulására.
2020. szept. 23. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!