Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Jogosan esik rosszul, hogy a...

Jogosan esik rosszul, hogy a tesóm elvárná, hogy ő kapjon lakást helyettem csak azért, mert gyerekei vannak? Szerintetek beszélnem kéne a szüleinkkel, elmondani a véleményemet?

Figyelt kérdés

Igen, tudom, hogy nagyon szerencsés vagyok, hogy lakást kapnék, és hogy másnak ezért sokszor egész életében dolgoznia kell, és csak hitelekkel engedheti meg magának. Nem hisztizek, nem szeretnék kioktatást/okoskodást/ "húzzál dolgozni és élj meg magad" típusú kommenteket. Aki csak rosszindulatú szeretne lenni, kérem ne tegye.

Úgy volt, hogy kapok egy lakást, mert a szüleimnek anyagilag belefér, és mivel Budapesten fogok tanulni, ott is képzelem el a jövőmet, sokkal jobban megéri, mint albérletet fizetni, máshoz alkalmazkodni, stb. Viszont a nővéremtől válik a férje, és azt akarja, hogy azt a pénzt, amit a szüleim nekem szántak, ő kapja meg. Mert a ház a férjéé, neki nincsen semmije és hogy hova menjen két gyerekkel. Csakhogy anno ő is kapott egy szintén elég nagy összeget, viszont ő nem lakást akart, hanem egy jó autót, és arra költötte, meg utazott belőle (akkor már együtt volt a férjével, hozzáköltözött). Tehát elherdálta, ha úgy tetszik, merthogy tudott hol lakni és nagyon szerelmes volt, nem gondolta, hogy egyszer koppanni fog. Viszont most ez lett, és kétségbe van esve, hogyan tovább. Szerinte nekem nem kell lakás, mert fiatal vagyok, tanuljak és dolgozzak érte, de ő két gyerek mellett mégis hogy tegyen félre egy lakásravalót. Ezeket nem nekem mondta, hanem a szüleinknek, ők ezen eléggé kiakadtak, meg volt veszekedés is, hogy ő is anya, van két gyereke, mégis hogy gondolja, hogy ekkora különbséget tegyenek közöttünk. Szóval ők azért átlátják ezt, de félek, hogyha sokáig mondogatja, megesik rajta a szívük. Pl. ide is simán költözhetnének amúgy, mert megüresedik az én szobám, itt van az ő szobája is, és van egy vendégszobánk, tehát lenne 3 emberre 3 üres szoba.

2018. dec. 9. 14:12
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
94%
kapott ő is, elutazgatta, magánügy. menjen dolgozni és kész. kit érdekel hány gyereke va?
2018. dec. 10. 20:37
 42/46 anonim ***** válasza:
53%
Majd írd meg, mi lett kérdező!
2018. dec. 11. 20:48
 43/46 anonim ***** válasza:
0%

Nekem gyanús, hogy a Kérdező nem írja le, hogy a tesója anno mennyit kapott! Persze jogos, hogy a Kérdező is kéri a jussát, nem lenne igazságos, ha nem kapna a nővére miatt. Viszont, az sem lenne igazságos, hogy anno a nővére kapott 5 milliót, neki meg 20-25 millióért vesznek lakást. Ez nem egyenértékű az inféációval! Kérdező, mennyi pénzt kapott a nővéred és hány éve?

Ha a nővér anno kapott 12-15 milliót és a Kérdező most kap egy 20-25 milliós lakást, akkor oké, amúgy nem. Ha a nővér 5 milliót kapott, akkor a Kérdezőnek max. 10-12 millió járna.

2018. dec. 13. 09:14
 44/46 anonim válasza:
82%

Kérdező, nálunk ugyanez volt.

Bátyóm kapott 15 milliót 6 évvel ezelőtt, vett belőle egy használt BMW-t, befizetett egy albérletbe meg elment Floridába egy hónapra. Maradt neki 4 millió. Elvált 2 éve, a gazdag felesége házában laktak, ami maradt az asszonyé! Gyerek van, így amikor én akartam lakásba befizetni (ekkora már nekem hitelt is kellett volna felvennem) és kértem az én 15 miliómat a szüleinktől, akkor csak 5-öt kaptam meg mert a többit a bátyámnak kellett adni hogy ne a híd alá menjen. Ő azzal zsarolta őket, hogy hazaköltözik életük végéig hozzájuk. Én továbbra is albérletben vagyok, gyűjtögetek. Ennyi hitelt nem kapok, a szülők nem tudnak már adni.

Bátyám BMW-je már meg sincs, kidobta a pénzt az ablakon. Az egykor 8 milliós autót 2-ért adta el.

Ennyi. Sajnos.

2018. dec. 13. 10:54
 45/46 anonim ***** válasza:
52%
Mi lett veletek?
2019. febr. 1. 00:33
 46/46 anonim ***** válasza:

Szia kérdező, mi lett a dolog vége?

Amúgy én simán közöltem volna, hogy költözzön akkor haza. Hely van és itt legalább talán képes lenne ellátni magát a tesó meg a két gyereket. Magával cseszik ki ha most nekiáll pattogni és lakást keresni. És van egy sanda gyanúm, hogy a nővéred nem a munka hőse. Még jó hogy a szüleid tisztán látnak.

2019. febr. 1. 23:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!