Jogosan esik rosszul, hogy a tesóm elvárná, hogy ő kapjon lakást helyettem csak azért, mert gyerekei vannak? Szerintetek beszélnem kéne a szüleinkkel, elmondani a véleményemet?
Igen, tudom, hogy nagyon szerencsés vagyok, hogy lakást kapnék, és hogy másnak ezért sokszor egész életében dolgoznia kell, és csak hitelekkel engedheti meg magának. Nem hisztizek, nem szeretnék kioktatást/okoskodást/ "húzzál dolgozni és élj meg magad" típusú kommenteket. Aki csak rosszindulatú szeretne lenni, kérem ne tegye.
Úgy volt, hogy kapok egy lakást, mert a szüleimnek anyagilag belefér, és mivel Budapesten fogok tanulni, ott is képzelem el a jövőmet, sokkal jobban megéri, mint albérletet fizetni, máshoz alkalmazkodni, stb. Viszont a nővéremtől válik a férje, és azt akarja, hogy azt a pénzt, amit a szüleim nekem szántak, ő kapja meg. Mert a ház a férjéé, neki nincsen semmije és hogy hova menjen két gyerekkel. Csakhogy anno ő is kapott egy szintén elég nagy összeget, viszont ő nem lakást akart, hanem egy jó autót, és arra költötte, meg utazott belőle (akkor már együtt volt a férjével, hozzáköltözött). Tehát elherdálta, ha úgy tetszik, merthogy tudott hol lakni és nagyon szerelmes volt, nem gondolta, hogy egyszer koppanni fog. Viszont most ez lett, és kétségbe van esve, hogyan tovább. Szerinte nekem nem kell lakás, mert fiatal vagyok, tanuljak és dolgozzak érte, de ő két gyerek mellett mégis hogy tegyen félre egy lakásravalót. Ezeket nem nekem mondta, hanem a szüleinknek, ők ezen eléggé kiakadtak, meg volt veszekedés is, hogy ő is anya, van két gyereke, mégis hogy gondolja, hogy ekkora különbséget tegyenek közöttünk. Szóval ők azért átlátják ezt, de félek, hogyha sokáig mondogatja, megesik rajta a szívük. Pl. ide is simán költözhetnének amúgy, mert megüresedik az én szobám, itt van az ő szobája is, és van egy vendégszobánk, tehát lenne 3 emberre 3 üres szoba.
Válaszolok a kérdésedre úgy, mintha nő lennél, de a nemedet nem írtad le ezért bocsánat ha tévedek.
Én a következőt javasolnám:
a) opció, ha nagyon jófej vagy, akkor beleegyezel, hogy nővéredet teljes mértékben segítsék a szüleitek.
b) opció, ha kicsit jófej vagy, akkor azt javaslod, hogy nővérednek adjanak a szüleid annyi pénzt ami elég ahhoz hogy túléljen, viszont majd vissza kell fizetnei (én ezt választanám)
c) opció kiköveteled hogy megkapj pontosan annyi pénzt pontosan abban az életkorban mint a nővéred. A nővéred pedig költözzön haza (feltéve hogy ezt szüleid tolerálnák)
A fentiek kombinációja is lehet, viszont a nővérednek lehet hogy még ha hazaköltözik is szüksége lenne pénzre eltartani a gyerekeket a fizetésén felül.
Ha férfi vagy: én az a) opciót választanám, keresnék egy jól fizető állást, és vennék gyűjtenék egy lakásra, a nővérednek amúgy is van elég baja.
Igazad van kérdező! Jogosan esik neked rosszul.
Így hogy elolvastam amit írtál teljesen megértem a helyzetet. Egyrészt a tesód kapott már egy akkora összeget amiből vehetett volna lakást, de ő neki nem arra kellett hanem autóra, és elszórakozta a pénzt. Neked meg nyilván lakás kell írtad is miért, nincs is ezzel baj.
Ha azt nézzük a szüleitek mindkettőtök számára biztosított x összeget igazságosan, tehát teljes mértékben vagy jogosan kiakadva ezen. Az hogy a tesód akkor másra költötte az az ő problémája. Most meg hogy baj van már neki kéne megoldania a dolgot. A szüleitek anno segítettek már egyszer, ahogyan most rajtad a sor. Szóval jogosan vagy megsértődve ami nem hiszti, én szerintem.
Szerintem nem lényegtelen kérdés, amit már valaki felvetett, hogy az a "szintén nagy összeg" annyi volt, mint amit most te kapsz a lakás formájában, vagy "csak" pár millió.
Ha a két összeg azonos, akkor nincs mese, úgy igazságos, ha te kapod a lakást.
Az házasság alatt szerzett dolog, közös vagyon. Én meg nem hallottam olyat, hogy férj ha saját lakása is volt, ki tudta volna rakni a volt feleséget az utcára két gyerekkel.
Na, de a kérdésedre válaszolva: teljesen okés, hogy most te következel. Mondd el a szüleidnek, hogy milyen terveid vannak és mennyire fontos neked mielőbb a lakás.
Micsoda szipirtyó nővér. Még jó, hogy nincs tesóm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!