Mit tehetnénk a szüleinkkel?
Abba a helyzetbe kerültünk a párommal, hogy egyszerre van konfliktusunk mindkettőnk szüleivel. Nem tudjuk, hogyan éljük túl a karácsonyt.
Anyám régóta beteg és apám volt otthon mindenki támasza. Most úgy adódott, hogy lesz egy műtétje, ami után neki is sok pihenés van előírva, így nem tudja majd anyámat gondozni. A testvéreim és én mind külföldön élünk jelenleg. Felmerült, hogy közösen fogadjunk fel egy ápolót, de nekem a gyomrom forog ettől. Napok óta azon kattogok hogy egy idegen kezében lesznek a szüleink, akit nem tudunk majd innen messziről ellenőrizni, és ez megviselt. A párom pedig ebben a búskomorságban élt mellettem. Róla tudni kell, hogy annak az országnak az állampolgára, ahová én kimentem. Nemzetiségileg is maximálisan ide tartozik. Semmi köze nincs a magyarokhoz, és ő jelentette ki, hogy cuccoljunk es költözzünk a szülővárosomba, mert nem bírja nézni a szenvedésem. (Ettől amúgy óriásit nőtt a szememben.) Az a megegyezésünk, hogy másfél évet leszünk otthon, amíg apu helyrejön és aztán visszajövünk. Először az ő családja verte ki a balhét, hogy én mit képzelek, hogy ilyen messzire elviszem tőlük a fiúkat. Meg hogy én jöttem ki ide, ezért nekem kell alkalmazkodnom és ezt az ajánlatot elfogadnom sem lett volna szabad. Mi a párommal arra gondoltunk, hogy cserébe az egész karácsonyt az ő családjával töltjük. Erre az én szüleim verték ki a balhét, mert eddig minden évben otthon voltam, a testvéreim is otthon lesznek, hogy képzelem, hogy hiányozni akarok a családi ebédről? Tudják, hogy hazaköltözünk és mindennap látni fognak, másfél éven át. Le van foglalva az albérletünk, hazaküldtük az első csomagokat, amiket anyáék vettek át, minden biztos már. A párom talált egy olyan munkát, ahol áldás az anyanyelve, es epekedve várják őt Magyarországon januártól. Nehezen viseljük, hogy mindkét oldalról savaznak minket, pedig mindketten nagyon szeretjük a szüleinket. Hogyan békítsük meg őket?
Ezek után én nem szívesen mennék segíteni. De komolyan. Ha ennyire közeli a kapcsolatotok akkor biztosan tudnak a kinti balhéról is, és hogy nektek milyen nehzé most. Erre rátesznek még egy lapáttal? Nem sokan tehetik meg hogy akár évekre elköltözzenek valakinek segíteni, még magyarországon belül sem. Komolyan a kisujjad nyújtod és...
Ennyi gondot és bajt a nyakatokba vesztek, utána gondoztok majd két embert, akár éveken át feladod az életed nagy részét értük és ez a hála? Komolyan mondom nem érdemelnek meg téged, a párod is kivételes ember, nem sokan ajánlották volna ezt fel.
Nekem úgy tűnik te és a párod hideg fejjel tudtatok gondolkodni, és jól döntöttetek. Álljatok ki a döntésetek mellett.
A párod mondja el a szüleinek, hogy nem viszed el tőlük. Egyrészt felnőtt ember, oda költözik, ahova akar. Másrészt akkor a te szüleid is mondhatták volna, hogy ő elvett tőlük. Egyébként meg normális, hogy segíteni akartok, ha a szüleid segítségre szorulnak.
Te pedig a saját szüleidnek mondd el, hogy most valóban nem leszel ott karácsonykor, de ez nem olyan tragédia, mivel utána láthatnak minden nap.
Idővel majd biztosan mindenki lenyugszik.
6! Ha hazajönnek miért kéne fenntartani a külföldi lakást?
A külföldieknek itt nem lehet munkája? Te hol élsz?
Azt sokszor mondjátok azt amit az első javasol.
Nem lehet mindenkinek a kedvére járni, nektek is van életetek, ti döntésetek, felnőttek vagytok, hagy haragudjanak, majd meg békélnek, ha vissza költözöl akkor majd lesz időtök a te családodra is, sokan túl bonyolítják az ünnepeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!